Etap (hotel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Etap Hotel in Saarbrücken
Etap Hotel in Coquelles

De Europese hotelketen Etap is een dochteronderneming van het Franse Accor die samen met Formule 1 hotels in de laagste prijsklasse valt. Een dergelijk hotel is meestal bedoeld voor één overnachting. Het Etap hotel is te vergelijken met een Formule-1 hotel maar kent iets meer luxe, zoals een toilet en douche op de kamer. Veel hotels staan naast de snelweg.

De hotelketen heeft ongeveer 370 vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Polen, België, Spanje, Groot-Brittannië, Hongarije, Israël, Luxemburg, Zwitserland en Nederland. Ook zijn er vestigingen in het Midden-Oosten.

In 2011 kondigde Accor aan de Etap hotels om te vormen tot Ibis Budget hotels. Zo wordt de samenhang met Ibis en de andere budgetketens van de hotelgroep duidelijker. Samen met de naamswijziging wordt geïnvesteerd in modernisering, kwalitatiever beddengoed en meer technologische voorzieningen. De aanpassing zou begin 2013 wereldwijd doorgevoerd moeten zijn.[1]

Hotelkamer[bewerken]

De kamers zijn geschikt voor maximaal drie volwassen, en soms voor twee volwassenen en een kind tot 12 jaar. Ze bevatten een hoektafeltje met stoel en een wastafel. Op de kamers is een televisietoestel aanwezig.

Externe link[bewerken]