Evan Bogerd

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Evan Bogerd
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Evan Bogerd
Geboren 17 maart 1993
Land Vlag van Nederland Nederland
Religie Protestantse Kerk Nederland
Jaren actief 2011 - heden
Stijl Christelijke muziek
Beroep organist
Instrument kerkorgel
Leraren Herman van Vliet
Jos van der Kooy
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Evan Bogerd (Gorinchem, 17 maart 1993) is een Nederlands organist.

Levenloop[bewerken | brontekst bewerken]

Studie[bewerken | brontekst bewerken]

Bogerd studeerde orgel bij Herman van Vliet aan het conservatorium in Amersfoort en vervolgens bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag met als bijvak piano. Het zat in diezelfde periode op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Hierna sloot hij zijn master af met een tien voor het eindrecital.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Bogerd werd in 2011 benoemd tot organist van de kerken in Kootwijk en Kootwijkerbroek. In die zelfde periode was hij werkzaam bij Orgelmakerij Noorlander in Barneveld. In 2016 werd hij aangesteld als organist aan de Ichthuskerk en Grote of Sint-Stephanuskerk in Hasselt en twee jaar later in de Waterstaatskerk in Hengelo. Hij is sinds 2020 cantor-organist aan de Westerkerk in Amsterdam. Hij volgde hier Jos van der Kooy op die hem tot organist opleidde. Daarnaast voert hij orgelconcerten uit door Nederland en soms in het buitenland.[1][2]

Bogerd won ook velen malen concoursen. Zo werd hij in 2009 als tweede winnaar van het Feike Asma-concours. Daarnaast won hij de eerste prijs van het Anton Bruckner Improvisatieconcours in Linz en de eerste prijs op het Nationaal Improvisatieconcours in Dordrecht.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]