Excelsior Bever

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Excelsior Biévène)
Naar navigatie springen Jump to search
Excelsior Biévène
Naam Royal Excelsior
Bever/Biévène
Bijnaam Les Verts
Stamnummer 3220
Opgericht 1936
Plaats Bever
Voorzitter Vlag van België Michel Debleser
Competitie 2de Prov. Henegouwen
Thuis
Uit
Geldig voor 2012/13
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Excelsior Bever is een Belgische voetbalclub uit Bever. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 3220 en heeft wit-groen als kleuren. De club speelt al heel zijn geschiedenis in de Belgische provinciale reeksen.

Geschiedenis[bewerken]

De club werd opgericht in 1936. De oprichters waren Gustave Lescreve, Henri Destrijker, Louis Vanopdenbosch en Roger Bellin. In 1940 sloot de vereniging zich aan bij de Belgische Voetbalbond en kreeg stamnummer 3220 toegekend.

Bever lag voor 1963 in de provincie Henegouwen, en de club speelde dan ook in de Henegouwse provinciale reeksen. In 1963 werd Bever een faciliteitengemeente in de provincie Brabant, later Vlaams-Brabant, maar Excelsior Bever bleef als Henegouwse club spelen.

Tot rond de jaren zestig bleven de activiteiten van de club beperkt tot een eerste ploeg en een reservenploeg, die beide in de provinciale reeksen aantraden. Sindsdien wordt meer aandacht geschonken aan de jeugdopleiding met als gevolg een stijgend aantal leden. De nodige uitbreiding en modernisering van de infrastructuur (drie voetbalvelden) werd uitgevoerd met eigen middelen en met de financiële steun van het gemeentebestuur.

Bij het 50-jarig bestaan in 1986 kreeg de club de koninklijke titel. Sinds het ontstaan van de club promoveerde het eerste elftal meermaals van Derde naar Tweede Provinciale. In 1997 steeg men naar Eerste Provinciale. In 2004 zakte men weer naar Tweede en in 2012 naar Derde.