Exeter International Airport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Exeter International Airport
ExeterAirportUK.jpg
IATA: EXT ICAO: EGTE
Algemene informatie
Type Publiek
Eigenaar Exeter and Devon Airport Limited
Plaats Exeter
Hoogte 31 m
Coördinaten 50° 44′ NB, 03° 25′ WL
Tijdzone UTC+0
Website www.exeter-airport.co.uk
Locatie in Verenigd Koninkrijk
Exeter International Airport
Exeter International Airport
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
08/26 2.083 m Asfalt
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Exeter International Airport is een internationaal vliegveld bij de stad Exeter in Devon, Engeland. In 2007 handelde het vliegveld voor het eerst meer dan 1 miljoen passagiers af, maar in 2008 zakte dat weer onder die grens met 956.251 passagiers[1]

Het vliegveld biedt zowel lijndiensten als (vakantie-)chartervluchten naar bestemmingen in Europa, Canada en het Verenigd Koninkrijk zelf.

Op 5 januari 2007 werd door de lokale overheid (Devon County Council) een meerderheid van de aandelen verkocht aan Regional and City Airports Ltd., een consortium rond bouwbedrijf Balfour Beatty.

Exeter heeft een zogenaamde Public Use Aerodrome Licence waardoor ze zowel commerciële passagiersvluchten alsmede lesvluchten mag afhandelen.

Faciliteiten[bewerken]

Exeter International Airport biedt vliegtuigen de volgende faciliteiten:[2]

Passagiers[bewerken]

Exeter heeft douanefaciliteiten voor internationale vluchten maar deze moeten ten minste 24 uur vooraf aangekondigd worden. De terminal biedt horeca-faciliteiten. Er bevinden zich hotels in de omgeving. Busverbindingen, taxidiensten en auto-verhuur bij de terminal.

Overige diensten: eerstehulppost, wisselkantoor

Toestelafhandeling[bewerken]

  • vracht: heftruck, hi-loader, dollies
  • brandstof: FuelA-1, Avgas100ll
  • de-icing: beschikbaar
  • hangar: zeer beperkt beschikbaar voor bezoekende toestellen

Technische gegevens[bewerken]

De verharde start- en landingsbaan heeft een lengte van 2083 meter en is 46 meter breed. Deze afmetingen gelden voor beide richtingen. De baan 08 heeft een werkelijke koers van 76,11 graden en baan 26 : 256,14.

Vanwege geluidsoverlast is het gebruik van baan 08 's nachts aan aanvullende regels gebonden. Er zijn zes taxibanen waarvan vijf volledig bruikbaar zijn. Twee banen zijn 7,5 meter breed. Hoofdtaxibaan B is 23 meter breed.

Reparatiefaciliteiten voor kleine toestellen zijn beschikbaar. Voor verkeersvliegtuigen is alleen klein onderhoud beschikbaar.

Geschiedenis[bewerken]

In 1939, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werd het start- en landingsgebied uitgebreid zodat er ongeveer 1.000 meter beschikbaar was in de noord-zuidrichting en ongeveer 1.500 meter oost-west. Gedurende de eerste maanden van de oorlog werden diverse stukken asfalt aangelegd aan de uiteinden van de banen en voor opstelplaatsen van toestellen.

In 1941 werden drie verharde banen aangelegd: baan 13/31 was 1305 meter, 08/26: 1220 meter en 02/20 mat 810 meter. Startbaan 08/26 werd tijdens een algemene upgrade in 1942 verlengd tot 1800 meter. Andere uitbreidingen, zoals verharde opstelplaatsen en hangars werden gedurende de hele oorlog bijgebouwd.

RAF Exeter was een belangrijk vliegveld voor de Royal Air Force Fighter Command tijdens de Slag om Engeland. De basis werd ook gebruikt door de United States Army Air Forces. Tijdens D-Day vertrokken paratroopers vanaf dit vliegveld om gedropt te worden boven Carentan.

Na de oorlog bleef het 691 Squadron de basis gebruiken tot medio 1946. De RAF bleef beperkt aanwezig op de basis tot in de jaren 50.

In 1952 startte een geregelde lijndienst naar de Kanaaleilanden en diverse charterbestemmingen. Begin jaren 80 werd een nieuwe terminal gebouwd en in de daarop volgende jaren werden verschillende verbeteringen doorgevoerd, waaronder een verlenging van de startbaan. Deze werkzaamheden maakten het mogelijk dat Exeter een belangrijke luchthaven werd in de West Country: zuidwest-Engeland.

Gebruikers[bewerken]

Naast lijndiensten maken ook onderstaande partijen gebruik van het vliegveld.

Capital Aviation[bewerken]

Op het vliegveld is het bedrijf Capitol Aviation gevestigd die met haar vloot van Turboprop-toestellen, zoals een Beech 200, privévluchten aanbiedt voor groepen tot maximaal 9 passagiers. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook medisch transport, vracht- en postvluchten[3].

Algemene luchtvaart[bewerken]

Het vliegveld wordt door veel privétoestellen gebruikt. De Hunter Flying Club heeft een eigen plekje aan de noordkant van het vliegveld gekregen. Deze club restaureert een aantal Hawker Hunter-toestellen om deze weer vliegend te krijgen.

Lesvluchten[bewerken]

Op het vliegveld zijn drie lesmaatschappijen gevestigd die opleidingen bieden voor een privé piloot brevet of voor verkeersvlieger.

Referenties[bewerken]

  1. UK Airport Statistics: 2008 - annual
  2. Exeter - EGTE
  3. Website van Capital Aviation