Expansion Pak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4MB Expansion Pak

Het Expansion Pak is een RAM-uitbreiding voor de Nintendo 64-spelcomputer, uitgegeven in 1998. Het voorziet de Nintendo 64 van 4 MB extra dynamisch geheugen, waardoor de totale hoeveelheid twee keer zo groot wordt als zonder het Pak (4MB). Hierdoor is een hogere resolutie mogelijk, betere graphics en een hoger aantal beelden per seconde. De belangrijkste reden voor het uitbrengen van het Expansion Pak was de Nintendo 64DD, omdat deze uitbreiding een grotere hoeveelheid RAM nodig zou hebben om het te kunnen uitvoeren. Het is een vervanging van het Jumper Pak.

De enige spellen waarbij het Expansion Pak vereist wordt zijn The Legend of Zelda: Majora's Mask en Donkey Kong 64. Het Expansion Pak werd door Majora's Mask gebruikt om meerdere spelpersonages tegelijk weer te geven, zoals in Clock Town gezien kan worden.

Zonder het Pak is ook het grootste gedeelte van Perfect Dark niet toegankelijk (inclusief de single player-modus). Het werd ook gebruikt in StarCraft 64, waar bepaalde levels van de uitbreiding StarCraft: Brood War voor de PC alleen beschikbaar waren met het Expansion Pak.

Er zijn een aantal onofficiële vervangers uitgegeven. Deze veroorzaakten echter klachten ten aanzien van stabiliteit en oververhitting. Tevens waren de meeste vervangers groter dan normaal, waardoor ze uit het systeem staken.

Spellen die gebruikmaken van het Expansion Pak[bewerken | brontekst bewerken]

Vereist om te spelen[bewerken | brontekst bewerken]

 

Vereist voor belangrijke elementen[bewerken | brontekst bewerken]

 

Gebruikt voor cosmetische verbeteringen of minder belangrijke elementen[bewerken | brontekst bewerken]

   
Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Expansion Pak op Wikimedia Commons.