Fable II

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Fable II
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Vlag van Verenigd Koninkrijk Lionhead Studios
Uitgever(s) Microsoft Game Studios
Datum van uitgave VS: 21 oktober 2008
EU: 24 oktober 2008
AU: 23 oktober 2008
Genre(s) RPG
Spelmodus Singleplayer, Co-op, Co-op over Xbox Live
Leeftijdsklasse PEGI: 16+
ESRB: M
Platform(s) Xbox 360
Media dvd
Navigatie
Spelserie Fable
Uitbreiding(en) Knothole Island, See The Future
Voorloper Fable II Pub Games
Vervolg Fable III
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Fable II is een actie-RPG waarin spelers in een open fantasiewereld hun eigen leven kunnen opbouwen. Het is ontwikkeld door Lionhead Studios (dat sinds enige tijd onderdeel is van Microsoft Game Studios). Deze ontwikkelaar is onder meer bekend van de game Black & White. Fable II is de opvolger geworden van Fable en Fable: The Lost Chapters. De Europese releasedatum was op 24 oktober 2008.

Ontwikkeling[bewerken]

Op 8 november 2007 gaf Peter Molyneux aan dat de opvolger van Fable hoogstwaarschijnlijk voor Microsofts Xbox 360 zal verschijnen. Het werd bekend dat spelers net als in de originele Fable begonnen als een jongeling. Echter, ditmaal zou de speler bijgestaan worden door een hond die, net als het personage, uiterlijk beïnvloed wordt door goede en slechte daden.

Op de GDC 07 liet Molyneux een Keynote presentatie met in-game beeldmateriaal zien. Hieruit is af te leiden dat Fable II op grafisch vlak enorm is vooruitgegaan ten opzichte van zijn voorganger. Ook de gameplay werd helemaal veranderd waardoor het spel zich onder andere veel meer op volwassen spelers zou richten. Verder is de gamewereld enorm in grootte toegenomen, namelijk 10 keer groter dan de originele Fable, en is er veel meer content te vinden.

De gamewereld en de speler zullen overigens tijdens het spelen veranderen onder invloed van de acties van de speler. De wereld zal dus bij elke individuele speler na verloop van tijd anders zijn.

Het verhaal[bewerken]

Fable II speelt zich af 500 jaar na de eerste Fable in een wereld genaamd Albion. In de wereld van Albion zijn helden vergeten. De speler is een van de laatste helden in Albion en het is aan hem om een groep van 4 helden weer samen te brengen.

Het verhaal begint wanneer de camera een klein vogeltje volgt dat over het landschap van Albion vliegt. Het vogeltje landt uiteindelijk op een toren en laat daar een poepje vallen. De camera volgt dit poepje totdat het op het hoofd van een 9-jarig kind landt. De hoofdpersoon is geïntroduceerd.

Combat[bewerken]

Er zijn 3 combat stijlen in Fable II namelijk: Strength, Skill en Will.

  • Strength is voor het gebruik van hak- en slagwapens en voor het verbeteren van het fysieke uithoudingsvermogen.
  • Skill is voor het gebruik van geweren en kruisbogen en voor het verbeteren van snelheid en reflexen.
  • Will is voor het gebruik van magie.

Knothole Island[bewerken]

Knothole Island is de eerste DLC voor Fable II. Er zijn 2 versies uitgebracht, één gratis en één voor 800 Microsoft points. Met de gratis versie kan je enkel via co-op spelen met iemand die wel de premium versie heeft, je kan dus niet in je eigen wereld naar Knothole Island gaan. Knothole Island werd op 13 januari 2009 uitgebracht via de Xbox Live Marketplace.

In deze DLC moet je de weersproblemen van Knothole Island onder controle brengen, en de bewoners de volledige controle teruggeven over hun weer. Ook biedt deze DLC weer een hoop nieuwe kleding, potions en wapens. Ook zijn er 250 achievementpunten te verdienen in deze uitbreiding.

See The Future[bewerken]

See the Future is de tweede uitbreiding van Fable II en belooft de speler nieuwe items, meer heldendom en een verhaal dat inzicht geeft in hoe het onder jouw invloed verdergaat met Albion. Ook hier zijn weer twee versies uitgebracht, één gratis en één voor 560 microsoft points. See The Future werd op 12 mei 2009 uitgebracht via Xbox Live Marketplace.

Deze DLC begint bij de handelaar Murgo die je in het begin van het spel ook de muziekdoos verkocht heeft. Dit keer heeft die echter geen muziekdoos maar een aantal magische artefacten, aan elke is een quest verbonden. Ook komt er een nieuwe arena bij waar je het 5 minuten lang tegen steeds sterkere vijanden moet opnemen. Nadat je het hebt uitgespeeld krijg je volgens Peter Molyneux de toekomst van Albion te zien, zo geeft de uitbreiding de eerste indruk van Fable III.

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]