Fable III

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fable III
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Vlag van Verenigd Koninkrijk Lionhead Studios
Uitgever(s) Microsoft Game Studios
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 26 oktober 2010
Vlag van Europa 29 oktober 2010
Genre(s) RPG
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 16+
ESRB: M
Platform(s) Xbox 360, Microsoft Windows
Media Dvd, Download
Navigatie
Spelserie Fable
Uitbreiding(en) Downloadbare inhoud
Voorloper Fable II
Vervolg Fable Heroes
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

In Fable III, een videospel gemaakt door Lionhead Studios, spelen de keuzes die de speler maakt een grote rol. Ze beïnvloeden niet alleen de reacties van de karakters om hem heen, maar ook het verloop van het verhaal. In het derde deel is het expressions-systeem uitgebreid met een touch-systeem, waarmee de speler met verschillende aanrakingen andere karakters kan beïnvloeden. In de spelwereld van Fable III kan een kind met een knuffel worden gerustgesteld, bij ontmoetingen kunnen handen worden geschud en een karakter kan aan de hand worden meegenomen, bijvoorbeeld om hem of haar iets te laten zien.

Het verhaal[bewerken]

In Fable III kruipt de gamer in de rol van de zoon of dochter van de held uit deel twee. De eerste helft van de game beslaat de weg naar de troon van Albion, waar een tiran vanaf gejaagd moet worden. Tijdens de klim naar de macht zal de speler steun van volgelingen moeten krijgen en verschillende facties samen zien te smeden.

Zodra de speler eenmaal de troon van Albion heeft bestegen, kan de kersverse heerser zich tot verlicht despoot of gevreesde tiran ontwikkelen. Naast uitvoerende zaken - krijgt de bevolking te eten of wordt er een kasteel gebouwd - kan ook worden rechtgesproken: de speler kan een oordeel vellen over allerlei zaken, van het stelen van brood tot zaken die heel Albion aangaan. Elke keuze heeft volgens Molyneux invloed op het verloop van het verhaal.

De speler heeft als koning/koningin een butler. De stem van de butler is die van John Cleese.[1] Andere bekende Britten die meewerken aan Fable III zijn komiek Stephen Fry, acteur Ben Kingsley en presentator Jonathan Ross.[2]

Zie ook[bewerken]