Flikken (spel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Flikken is een computerspel gebaseerd op de televisieserie Flikken. Inmiddels zijn er twee spellen verschenen.

Flikken game: De Achtervolging[bewerken | bron bewerken]

Het eerste computerspel gebaseerd op de Vlaamse succesreeks werd uitgebracht op 15 maart 2005. Het spel werd ontwikkeld door VAR, in samenwerking met Één (VRT), MMG (Eyeworks), TROS en werd uitgegeven door Transposia. Het spel is gebaseerd op 3D-fahrschule van Besier 3D Entertainment Wiesbaden. De slogan luidde De Flikken game: uw alibi voor elke avond, gebaseerd op de slogan van de serie.

De bedoeling is om samen met een personage uit de serie op patrouille te gaan. Er kan gekozen worden tussen Wilfried Pasmans in een flikkencombi, Raymond Jacobs in een anonieme wagen, Bruno Soetaert en Nick Debbaut, beiden op de motor. John Nauwelaerts geeft alle opdrachten door via de radio.

Er zijn veertien achtervolgingsopdrachten, die random worden geselecteerd. Als deze allemaal voldoende zijn afgerond, is er afsluitend een bonusachtervolging. Er zijn drie moeilijkheidsgraden waarin je het spel kan spelen, evenals drie spelopties, Training, Patrouille en Vrij Rondrijden.

Nasynchronisatie[bewerken | bron bewerken]

Slechts enkele acteurs uit de serie leenden hun stem aan de eerste game. Het werd een echte 'mannengame'; de twee vrouwelijke inspecteurs werden immers buiten beschouwing gelaten.

Personage Acteur
Wilfried Pasmans Mark Tijsmans
Bruno Soetaert Maarten Bosmans
Nick Debbaut Werner De Smedt
John Nauwelaerts Jo De Meyere
Raymond Jacobs Ludo Hellinx
Helikopterpiloot

Systeemeisen[bewerken | bron bewerken]

Het is mogelijk om het spel te spelen met een joystick of een racestuur (computer).

Ontvangst[bewerken | bron bewerken]

Hoewel er ruim zesduizend exemplaren van het spel werden verkocht, werd het genadeloos neergesabeld door gamekenners en –liefhebbers. Dit wegens de hoge systeemvereisten voor een kwalitatief ondermaatse game.

Flikken game 2: Moord in Hotel Ganda[bewerken | bron bewerken]

Op 28 november 2007 lag de tweede game in de schappen. Ook deze game is uitgegeven door Transposia, in samenwerking met Één (VRT) en MMG (Eyeworks). Het spel is gebaseerd op de game Dollar, dat tot stand kwam in samenwerking met de bekende Zweedse schrijfster Liza Marklund.

De opzet van deze game is volledig anders: de speler is een politieagent die samen met Hoofdinspecteur Wilfried Pasmans een moord probeert op te lossen. Met behulp van verschillende hulpmiddelen, zoals het verhoren van getuigen en analyses van bewijsmateriaal is het uiteindelijk de bedoeling dat de dader een bekentenis aflegt. Dat de zaak wordt opgelost is overigens geen garantie: er zijn meerdere 'eindes' mogelijk.

Nasynchronisatie[bewerken | bron bewerken]

In tegenstelling tot de eerste game komt hier het hele Flikken-team aan bod en zijn er ook gastpersonages.

Personage Acteur
Wilfried Pasmans Mark Tijsmans
Raymond Jacobs Ludo Hellinx
Michiel Dewaele Roel Vanderstukken
Cat Reyniers Pascale Michiels
John Nauwelaerts Jo De Meyere
Emma Boon Ianka Fleerackers
Onbekend Vicky Florus
Onbekend Lieve Babylon
Onbekend Mieke Laureys
Onbekend Wanda Joosten
Onbekend Wim De Wulf
Onbekend Luc Vandeput
Chris Van de Schreursche Frank Bervoets
Sergej
Stef Nouwen
Wouter Smits

Systeemeisen[bewerken | bron bewerken]

Productie[bewerken | bron bewerken]

Het spel zou eerst Eye Witness gaan heten, maar later is toch gekozen voor de huidige titel. Het nummer Dollar Queen van Andreas Lundstedt werd speciaal gemaakt voor de Zweedse game, maar werd behouden voor de Flikken-game.

Van de hoofdpersonages is John Nauwlaerts de enige die niet als 3-D model te zien is in het spel. Hij is alleen te horen via de telefoon op het bureau van de speler.

Baantjer-versie[bewerken | bron bewerken]

Slechts enkele maanden na de verschijning van deze game, werd bekendgemaakt dat er een Baantjer-versie van gemaakt zal worden. De naam wordt dan veranderd in Moord in het Royal Amstel. De opzet van de game blijft hetzelfde, maar zal nu draaien om de personages uit Baantjer.

Externe links[bewerken | bron bewerken]