Focus-WTV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De regionale televisiezenders Focus & WTV publiceren sinds 1993 nieuws en actualiteitsprogramma's uit de Belgische provincie West-Vlaanderen.

WTV startte op 1 februari 1993 in Kuurne en heeft als zendgebied het zuiden van West-Vlaanderen. Focus ging vanuit Jabbeke van start op 1 september van datzelfde jaar en covert het noorden van de provincie.

Sinds 2003 zijn Focus en WTV naar Roeselare verhuisd en is er tussen beide zenders een nauwe samenwerking. Met de Regionale Media Maatschappij NV werd toen een exploitatiemaatschappij opgericht voor beide zenders.

De faciliteiten voor beide zenders worden verzorgd door de RMM. Tot eind 2008 was Wim De Meyer hoofdredacteur die, na een omweg via VTM te hebben gemaakt, weer een tijd bij Focus-WTV werkte. Bart Coopman, sinds 2000 sportredacteur bij de West-Vlaamse regionale zender, heeft hem in maart 2009 in die functie opgevolgd.

Onder anderen Karl Vannieuwkerke, Johan Persyn, Diederik Decraene, Caroline Van den Berghe, Kris Borgraeve, Rani De Coninck, Marleen Vanhecke en Mathias Sercu begonnen bij deze zender.

Externe link[bewerken]