Focus-WTV

From Wikipedia
(Redirected from Focus (televisiezender))
Jump to navigation Jump to search
Focus-WTV
Focus-WTV
Focus logo.png
Rechtsvorm Naamloze vennootschap
Oprichting 1993
Eigenaar Roularta Media Group
Sleutelfiguren Rik de Nolf, Leo Claeys, Aimé Desimpel, Marc Adriaen, Frank Bogaert
Land Vlag van België België
Hoofdkantoor Roeselare
Producten Provinciaal nieuws
Sector Media
Website focuswtv.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Focus & WTV zijn regionale televisiezenders uit de Belgische provincie West-Vlaanderen.

Historiek[edit | edit source]

In 1993 werden de zenders opgericht door Roularta Media Group onder impuls van Rik De Nolf en Leo Claeys. WTV (West-Vlaamse Televisie) startte op 1 februari 1993 in Kuurne en rekent het zuiden van West-Vlaanderen tot haar zendgebied. Focus startte op 1 september datzelfde jaar in Jabbeke en spitst zich toe op het noorden van de provincie.

Kort na de oprichting kochten zakenman Aimé Desimpel en de drukkerijgigant Mercator Press (o.l.v. Marc Adriaen en Frank Bogaert) elk 25% van de aandelen over. Deze overname zorgde echter voor heel wat commotie binnen de Roularta Media Group, aangezien de Mercator Printing Group een feitelijke concurrent was van hun, en zij hun identiteit pas na de handelstransactie bekend maakten.

In 2003 zijn Focus en WTV naar Roeselare verhuisd en is er tussen beide zenders een nauwe samenwerking. Met de Regionale Media Maatschappij werd een exploitatiemaatschappij opgericht die voor beide zenders de faciliteiten verzorgt.

Onder meer Karl Vannieuwkerke, Johan Persyn, Diederik Decraene, Caroline Van den Berghe, Kris Borgraeve, Rani De Coninck, Marleen Vanhecke en Mathias Sercu begonnen hun carrière bij deze zender.

Hoofdredactie[edit | edit source]