Ford Explorer Sport Trac

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ford Explorer Sport Trac
Ford Explorer Sport Trac (eerste generatie)
Algemeen
Bedrijf Ford Motor Company
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Merk Ford
Type Explorer Sport Trac
Productiejaren 2001-2005
2007-2010
Klasse Middelgrote pick-up
Koetswerkstijl
4-deurs pick-up
Opvolger Ford Ranger (T6)
Verwant
Portaal  Portaalicoon   Auto

De Ford Explorer Sport Trac (soms afgekort tot Ford Sport Trac) is een pick-up die specifiek op de Noord-Amerikaanse markt verkocht werd door Ford van 2001 tot 2010.

De wagen werd gepositioneerd tussen de Ranger (waarvan de varianten met dubbele cabine wel buiten Noord-Amerika verkrijgbaar waren) en de F-150 en werd zo de eerste middelgrote pick-up van het merk.

Er werden twee generaties geproduceerd, met een hiaat voor modeljaar 2006. De Ford Explorer Sport Trac deelde zijn chassis en een groot stuk van zijn carrosserie met de vierdeurs Explorer,[1] de laadbak werd specifiek voor deze modellijn ontwikkeld. De Sport Trac werd geassembleerd in de Louisville Assembly-fabriek in Louisville (Kentucky).

Toen Ford de vijfde generatie van de Ford Explorer ontwikkelde, werd de Sport Trac geleidelijk uit de modellijn gehaald. De productie eindigde in 2010. De vierde generatie Ford Ranger, waarvan de afmetingen ongeveer gelijk zijn aan die van de Sport Trac, kan in zijn vierdeursconfiguratie gezien worden als de opvolger van de Sport Trac.

Zie de categorie Ford Explorer Sport Trac van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.