Frank Meester

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frank Meester bij een bespreking van zijn boek Zie mij, 2012

Frank Meester (Amsterdam, 14 april 1970) is een Nederlands filosoof, publicist en musicus.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Meester studeerde filosofie en algemene literatuurwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Rotterdam. Van 2010 tot 2016 was hij assistent-lector Filosofie en Beroepspraktijk aan de Haagse Hogeschool.

Meester is ook wel bekend als de jongste van het schrijversduo Gebroeders Meester en schreef columns in onder andere Filosofie Magazine en de Volkskrant.

Samen met Stine Jensen toerde hij in 2018 en 2019 door het land met de theatervoorstelling Het opvoedcircus. Ze schreven samen ook twee boeken over opvoeden De opvoeders en het kinderboek Hoe voed ik mijn ouders op? Dit boek werd bekroond met een Vlag en Wimpel door de Griffeljury. Met Coen Simon is Meester daarnaast de initiatiefnemer van Nieuw Licht, een pamfletreeks waarbij elk pamflet bestaat uit een antwoord van een huidige denker op een vraag die Simon en Meester hem of haar hebben gesteld. In deze reeks zijn reeds pamfletten van onder meer Arnon Grunberg, Marli Huijer, Bas Heijne en Femke Halsema verschenen.

Meester speelt tevens contrabas in de Hot Club de Frank. Ook speelt hij samen met zijn twee zoons Midas en Gilles in The MAESTROs.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 2012 werd Meester genomineerd door het tijdschrift Glossy als "Meest sexy man van Nederland".[bron?]
  • Is getrouwd met fotograaf en filosoof Valerie Granberg.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]