Fresh FM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Fresh FM
FreshFM logo.png
Slagzin Voel je goed!
It's all about the music
Lancering 1999
Genre(s) Dance
Eigenaar SB Radio
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Stad Zoetermeer
[www.fresh.fm Website]
Portaal  Portaalicoon   Media

Fresh FM is een Nederlands regionaal, commercieel radiostation dat te ontvangen was via ether in de regio's Groot-Amsterdam, Utrecht, Haaglanden en Rijnland/Haarlemmermeer. Momenteel is de zender alleen via het internet te beluisteren. Op Fresh FM wordt voornamelijk dancemuziek gedraaid.

De zender richt zich op de groep mensen tussen de 17 en 49 jaar en is binnen zijn uitzendgebied een van de best beluisterde regionale radiozenders. De studio is gevestigd in Zoetermeer. Fresh FM bestaat sinds 1999 en had tijdens de Zerobase in 2003 een kavel gekregen met als uitzendgebied delen van Noord-Holland (Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem), Zuid-Holland (Den Haag, Alphen aan den Rijn en Leiden) en de stad Utrecht. De slogan is "Voel je goed!" en "It's all about the music".

Aanpassing muziekformat[bewerken]

Rechtenorganisaties BUMA en SENA hadden een kort geding tegen de commerciële radiozender aangespannen, vanwege het herhaaldelijk niet betalen van de licenties om uit te mogen zenden. Als gevolg van de uitspraak draaide Fresh FM medio juni 2016 alleen nog veelal onbekende dance- en housemuziek. De populaire dance- en houseplaten werden van de playlist gehaald, omdat de rechten voor die nummers bij BUMA/SENA liggen. Ook werden alle gezongen jingles van de zender gehaald en de meeste gepresenteerde en DJ-programma’s gestaakt. Daarnaast werden ook de reguliere uitzendingen van alle themakanalen gestaakt en vervangen door rechtenvrije club- en trancemuziek.[1][2][3]

Sinds begin april 2017 is Fresh FM weer te horen met het oude format van dancehits uit de 90’s en 00’s, afgewisseld met dancehits van nu. Ook de gezongen jingles zijn weer terug op de zender. Het radiostation is inmiddels overgenomen en is nu in handen van SB Radio van ondernemer Paul Welling.[4]

Sinds september 2017 is Fresh FM niet meer in de ether te ontvangen. De zender verloor haar licentie om op FM uit te zenden omdat ze weigerden de in hun FM-kavel ingecalculeerde verbeteringen van de ontvangst in gebruik te nemen.

Huidige deejays (selectie)[bewerken]

Voormalige deejays[bewerken]

House Top 1000[bewerken]

Traditioneel in het Pinksterweekend presenteert de regionale zender de 'Fresh House Top 1000 Aller Tijden'. Dit is een lijst met 1000 house platen gemaakt in de afgelopen 25 jaar gekozen door de Fresh FM luisteraars. De eerste editie is van 21 tot en met 24 mei 2010 uitgezonden.

Externe links[bewerken]