Fresh FM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fresh FM
Fresh FM
Slagzin Voel je goed!
It's all about the music
Lancering 1999
Genre(s) Dance
Eigenaar SB Radio
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Stad Zoetermeer
Portaal  Portaalicoon   Media

Fresh FM was een Nederlands regionaal, commercieel radiostation dat te ontvangen was via ether in de regio's Groot-Amsterdam, Utrecht, Haaglanden en Rijnland/Haarlemmermeer. Op Fresh FM werd voornamelijk dancemuziek gedraaid.

De zender richtte zich op luisteraars tussen 17 en 49 jaar en was binnen zijn uitzendgebied een van de best beluisterde regionale radiozenders. De studio was gevestigd in Zoetermeer. Fresh FM bestond sinds 1999 en had tijdens de Zerobase in 2003 een kavel gekregen met als uitzendgebied delen van Noord-Holland (Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem), Zuid-Holland (Den Haag, Alphen aan den Rijn en Leiden) en de stad Utrecht. De slogan is "Voel je goed!" en "It's all about the music".

Aanpassing muziekformat[bewerken | brontekst bewerken]

Rechtenorganisaties BUMA en SENA hadden een kort geding tegen de commerciële radiozender aangespannen, vanwege het herhaaldelijk niet betalen van de licenties om uit te mogen zenden. Als gevolg van de uitspraak draaide Fresh FM medio juni 2016 alleen nog veelal onbekende dance- en housemuziek. De populaire dance- en houseplaten werden van de playlist gehaald, omdat de rechten voor die nummers bij BUMA/SENA liggen. Ook werden alle gezongen jingles van de zender gehaald en de meeste gepresenteerde en DJ-programma’s gestaakt. Daarnaast werden ook de reguliere uitzendingen van alle themakanalen gestaakt en vervangen door rechtenvrije club- en trancemuziek.[1][2][3]

Sinds begin april 2017 was Fresh FM echter weer te horen met het oude format van dancehits uit de 90’s en 00’s, afgewisseld met dancehits van dat moment. Ook de gezongen jingles waren weer terug op de zender. Het radiostation was inmiddels overgenomen en nu in handen van SB Radio van ondernemer Paul Welling.[4]

Sinds september 2017 is Fresh FM niet meer in de ether te ontvangen. De zender verloor zijn licentie om op FM uit te zenden doordat ze weigerden de in hun FM-kavel ingecalculeerde verbeteringen van de ontvangst in gebruik te nemen. Fresh FM is nog enige tijd als internetstation blijven bestaan, maar moest uiteindelijk ook online de activiteiten staken.

Deejays (selectie, o.a)[bewerken | brontekst bewerken]

House Top 1000[bewerken | brontekst bewerken]

Traditioneel in het Paasweekend presenteerde de regionale zender de 'Fresh House Top 1000 Aller Tijden'. Dit is een lijst met 1000 house platen gemaakt in de afgelopen 25 jaar gekozen door de Fresh FM luisteraars. De eerste editie is van 21 tot en met 24 mei 2010 uitgezonden. Momenteel wordt de House Top 1000 uitgezonden op concurrent WILD FM Hitradio en het online radiostation Deep Radio.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]