Gebruiker:Dqfn13/Seksuele posities

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Seksuele posities zijn posities die mensen aan kunnen nemen met het doel geslachtsgemeenschap met elkaar te hebben. Seksuele handelingen worden doorgaans beschreven aan de hand van de posities welke de deelnemers aan nemen om de handelingen te kunnen doen. Hoewel geslachtsgemeenschap over het algemeen het penetreren van het lichaam van een van de deelnemers door het lichaam van de andere deelnemer vereist, of directe stimulatie van het geslachtsorgaan van de een door de ander, een positie vereist niet altijd penetratie of directe stimulatie en kan zelfs geheel zonder penetratie gedaan worden.

Er zijn drie manieren van geslachtsgemeenschap welke algemeen gebezigd worden: vaginale penetratie, waarbij de penis de vagina penetreert; orale seks, waarbij de penis of vagina door de mond bevredigd wordt; en als laatste anale seks waarbij de anus gepenetreerd wordt door de penis van de partner.[1]

Seksuele handelingen omvatten ook vormen van genitale stimulatie, zoals individueel of gezamelijke masturbatie, welke ook het penetreren of strelen met de hand of vingers kan omvatten, of met een seksspeeltje zoals een dildo of vibrator. Er zijn vele posities die ingenomen kunnen worden tijdens het hebben van seks

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Tondo van een uit Attika afkomstige rood-figuren kylix door de Triptolemos schilder, ±. 470 vChr.

De oudste bekende Europese tekst welke handelt over seksuele posities is de Speculum al foderi, deze stamt uit de middeleeuwen. De tekst staat ook wel bekend als De Spiegel van Coïtus, maar de tekst wordt ook wel letterlijk vertaald naar een spiegel voor neukers. Het is een tekst in het Catalaans en stamt uit de 15e eeuw en is in de jaren 70 vn de vorige eeuw ontdekt.[2][3]

Posities bedoeld om bij te penetreren[bewerken | brontekst bewerken]

Bij deze posities wordt de penis, of een ander fallusvormig object (zoals een voorbind dildo) gebruikt om de vagina of anus te penetreren.

Penetrerende partner bovenop met penetratie aan de voorkant[bewerken | brontekst bewerken]

Missionaris, de meest gebruikte positie tijdens de seks.[4]

Een eenvoudige positie is de missionarishouding. In deze houding kijken de partners elkaar aan. De ontvangende partner ligt op zijn/haar rug met de benen uit elkaar, hierbij ligt de penetrerende partner bovenop de ontvangende partner. Deze positie, en de variaties daarop, worden met name gebruikt bij vaginale seks, maar zij kunnen ook gebruikt worden bij anale seks.

  • De penetrerende partner staat voor de ontvangende partner, wiens benen over de rand van een bed of ander platform, zoals een tafel, hangen.[5] De benen van de ontvangende partner rusten tegen de penetrerende partner aan en zijn daarmee naar het plafond gericht. Deze houding wordt ook wel de vlinderhouding genoemd. Dit kan ook in een knielende positie gedaan worden.
  • De ontvangende partner ligt op de rug. De penetrerende partner staat en tilt de heupen van de ontvangende partner op om te kunnen penetreren. Een variant hierop is dat de ontvangende partner de benen op de schouders van de penetrerende partner legt.
  • De ontvangende partner ligt op de rug met diens benen opgetrokken naar het eigen hoofd, hierbij komen de knieen ter hoogte van het gezicht. De penetrerende partner houdt de benen van de ontvangende partner vast, hierbij wordt van bovenaf gepenetreerd.

Categorie:Geslachtsgemeenschap