Gebruiker:Floris97/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Floris97.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak


Floris97/Kladblok
Genre Kinderfilm
Speelduur per afl. 73 minuten
Regie Nan de Vries
Montage Peter L.M. Cottaar
Muziek Joop Stokkermans
Gildo del Mistro
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Co ter Linden
Joop H. Visch
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Peppi & Kokki bij de marine - Het geheim van Commandant Plus'' (1976) is de eerste en enige speelfilm van Peppi en Kokki. Het is de eerste keer dat Peppi en Kokki zingen en spreken. Hoewel er ook een verteller is als voorheen, die alles uitlegt.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Peppi & Kokki zijn een dagje aan het strand totdat ze plotseling een bom vinden uit de oorlog. De marine maakt hem daarna onschadelijk en Peppi & Kokki mogen voor de schrik thee gaan drinken bij de Commandant. Die heeft de laatste tijd last van dreigbrieven. Peppi & Kokki worden aangenomen op zijn schip om te uit te zoeken. Maar ondertussen wordt ook matroos Wiebe aan de kijkers voorgesteld, hij denkt dat Peppi & Kokki een wit voetje wil halen bij de Commandant. Op het schip krijgen ze allerlei taken zoals aardappels schillen, als Kokki een schilmesje moet halen, uit de keuken, herkent hij het handschrift van de kok als die van de dreigbrieven. De rest van de film wordt het duidelijk dat de kok de schrijver is van de dreigbrieven, maar het blijkt de kok deze briefjes geschreven heeft om de commandant aan zijn verjaardag te herinneren. Omdat alles goed is afgelopen, belooft Commandant Plus dat hij voortaan zijn verjaardag feestelijk viert.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur
Peppi Gerard van Essen
Kokki Herman Kortekaas
Commandant Plus Jules Croiset
Kok Jaap Stobbe
Matroos Wiebe Ger Astma