Gebruiker:Gustar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  1. Gustar Terpstra (=AGT)
  2. 26-07-1961; 08:55; 's-Gravenhage
  3. man (geslacht)
  4. Rotterdam

Meer over mij was te vinden op het forum [Opinieland], een wat uitgebreider [Opinieland Gebruikersprofiel] was daar te lezen.

Op Wikipedia ben ik niet superactief, de nieuwsbrief volg ik een beetje, m.n. het begrip memen heeft mijn interesse. Verder ben ik geïnteresseerd in sociocratie en iederwijs als een manier om het sociocratisch gedachtegoed, (de memen) van Kees Boeke verder te verspreiden.

Namasté

Gustar 23 apr 2005 23:16 (CEST)

--

wellicht nuttig voor anderen om mij enigszins beter te begrijpen. Ik heb het syndroom van Asperger een variant van autisme. Pas de laatste jaren kom ik er steeds meer achter wat dit in de dagelijkse praktijk voor mij inhoudt en hoe ik mezelf in deze overweldigende wereld kan plaatsen. Ik heb niet veel begrippen toegevoegd aan Wikipedia. Het begrip meme is, heb ik het idee, waarschijnlijk een belangrijke toevoeging, waar nog veel aan gesleuteld mag en zal worden. Nog lang nadat ik ergens anders naar toe ben gegaan, ;). Ik denk dat het begrip wiki zelf eveneens een voorbeeld is van een succesvolle 'meme'. Vanaf 2006 ben ik vooral actief als player & playermoderator in het spel Runescape. Dit online-spel is een groot speelveld, waar veel 'memen' tegelijk wereldwijd actief zijn, tot bloei komen, beetje doven etc. Spelen, spelletjes, zijn uitstekende voedingsbodems voor 'memen', zoals wandelgangen in werk-/studieomgeving en gezamenlijke maaltijden. Ik 'game' waarschijnlijk net iets anders dan de meeste spelers.

Gustar 26 mrt 2010 14:41 (CET)

---

weer 'n paar jaar verder. In de tussentijd niet alleen (veel) gelezen, maar vooral intensief. De werken van A. Cornelis, bijv., maar ook alle volwassen romans van Guus Kuijer, of van Marvin Harris Onze Soort dat ik nog vanuit mijn beginperiode dat ik in R'dam kwam wonen, nog ongelezen i/d kast had staan. Het laatste boek dat in vogelvlucht én vanuit archeologisch perspectief de ontwikkeling van onze soort beschrijft. Waar Guus Kuijer bv. diep ingaat op m.n. het historisch besef, ontwikkeling v/d Nederlands-/Belgischtalige cultuur en daarmee ons hedendaags gegroeid norm(en)besef, 'tolerantie' vanaf de vroege middeleeuwen tot nu, bestrijkt de periode die M. Harris beschrijft ruwweg, 4.000.000 jaar, t/m 1989 toen dat boek i/d eerste druk uitkwam, waarbij hij m.n. ingaat op/de laatste 30.000 jr. toen&wanneer culturele selectie naast natuurlijke selectie een steeds grotere rol gaat spelen i/d ontwikkeling van onze soort en zodoende aansluit op 't begrip 'meme'. Ook werken van '...' die ik nu eventjes niet onvermeld wil laten zijn schrijvers als Geert Mak, 'In Europa'; en Irfan Orga, 'Aan de oevers van de Bosporus', zijn inmiddels gelezen. Tijds- en daarmee ook 'energie'-beelden van wat is geweest en bv. Wikipedia (en de -groeiende- tolerantie, waarmee deze encyclopedie eveneens 'groeit') mogelijk heeft gemaakt.

Gustar 23 okt 2013 20:51 (CEST)