Overleg gebruiker:Gustar

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beste Gustar, van harte welkom bij Wikipedia. Ik hoop dat je hier vind wat je zoekt, en dat je hier kan neerzetten wat je kwijt wilt. Over deze overlegpagina: we gebruiken hem allemaal meestal alleen om met elkaar te overleggen, maar hem te gebruiken voor persoonlijke notities zoals jij hebt gedaan, is natuurlijk ook mogelijk. Maar je kan ook meerdere persoonlijke pagina's maken als je daar behoefte aan hebt, bijvoorbeeld:

  1. Gebruiker:Gustar/notities (of ... dagboek, of ... klad etc) (bedenk wel dat iedereen het kan lezen). In elk geval
  2. Voel je vrij en ga je gang, maar ik wens je vooral ook veel plezier bij Wikipedia! Groeten,
  3. Elly 26 okt 2003 18:17 (CET)[reageer]

En hoe nu verder?[brontekst bewerken]

- Opmaak? - ik heb me ingeschreven op een nederlandse emaillijst van wikipedia, maar wat houdt dit of dat eigenlijk in? Gustar.

Het is soms errug traag. Moet ik iets op mijn eigen pc veranderen?

In het begin is het inderdaad even zoeken, maar maak je vooral niet al te druk over de opmaak, langzamerhand leer je het, en anderen zullen het verbeteren als het er echt vreemd uitziet. Je kan hier beginnen iets meer te lezen:
  1. Wikipedia:Uitleg, of hier meer algemeen:
  2. Wikipedia:Welkom voor nieuwelingen, met links naar andere pagina's.
De maillijst geeft af en toe wat aankondigingen, maar er staat niet zoveel op. Je kan de laatste berichten ook hier lezen:
  1. [[1]]
Linken aan andere woorden gaat met vierkante haken [[ander woord]]. Als het lemma al bestaat, komt er vanzelf een link, zo niet dan kan iemand (ooit) of jijzelf een nieuw artikel schrijven door op het vraagteken te klikken. Denk even na over de titel, neem liever geen meervoud, liever geen afkortingen, liever geen aanduiding die voor meerdere uitleg vatbaar is. Maar ook dat is geen ramp, titels van lemma's kunnen ook in een handomdraai veranderd worden.
Je kan iedereen benaderen voor persoonlijke uitleg. bijvoorbeeld mij op mijn Gebruikers pagina
  1. Overleg gebruiker:Ellywa. Probeer anders:
  2. Overleg gebruiker:Andre Engels, die is hier ook heel vaak, en kijk anders op "Recente wijzigingen" (dat staat links op het scherm), dan zie je wie er intensief bezig is, en kan je op die persoon zijn overlegpagina iets neerzetten. Anders kan het ook in:
  3. Wikipedia:De kroeg. Zet dan duidelijk in de samenvatting (onderaan) zoiets als: vraag over..... Je krijgt echt absoluut antwoord.
Maar hoezo veel vragen, wat ik je nu heb zien doen ging toch allemaal prima??
Tenslotte: elke tekst kan inderdaad door iedereen gewijzigd worden. Verreweg de meesten, eigenlijk iedereen hier, is van goede wil, en we willen met zijn allen Wikipedia steeds vollediger en beter leesbaar maken. Soms zijn er wel eens (interessante) discussies over onderwerpen die controversieel zijn, maar dat lijdt uiteindelijk tot een beter resultaat. Dit weekend bijvoorbeeld een aardige discussie over de uitvinder van de Boekdrukkunst, Coster of Gutenberg, zie Overleg:boekdrukkunst. Maar we hebben ook wel eens lastige discussies gehad over religieuze onderwerpen, waar mensen het fundamenteel over oneens zijn, bijvoorbeeld creationisme versus evolutionisme. Daar kom je dan inderdaad niet goed uit. Als je er echt prijs op stelt dat je tekst niet gewijzigd (ik bedoel verbeterd, aangevuld, etc) wordt, dan moet je het inderdaad niet hier neerzetten, maar kan je beter elders een website aanmaken.
Traag ja, soms helaas, daar is erg weinig aan te doen, er wordt gewerkt aan een betere server. Een tip: als je lange tekst schrijft kopieer hem dan eerst in kladblok of Word voordat je de pagina opslaat. Een enkele keer raak je door de traagheid je moeizaam gecomponeerde tekst kwijt. (Elly)
Een tip om dat te voorkomen; gebruik een browser van de Mozilla-familie (Mozilla, Firebird (aanrader!), Netscape,... Als het opslaan van een pagina zou mislukken dan kan je gewoon op de "back" toetsklikken en dan is de pagina met uw tekst er terug. Ook de Tabbladen zijn zeer handig. Welkom trouwens Walter 26 okt 2003 22:19 (CET)[reageer]
Nu ik hoop je hiermee niet ontmoedigd te hebben, probeer het eens, en als je ergens niet blij mee bent, uit het dan gewoon.
Toch nog veel plezier! Elly 26 okt 2003 18:56 (CET)[reageer]
P.S. Over Jean Sibelius, klik op het vraagteken en schrijf gewoon neer wat je over hem weet.

Elly, alvast bedankt. Omdat ik veel twijfel stel ik veel vragen. maar met jouw eerste hulp kom ik wel een eind op weg.


Hallo vreemde, misschien kan dit adres je wel interesseren: http://www.disinfopedia.org/wiki.phtml Omdat je makkelijk Engels leest, wie weet is het een leuk project om het in het Nederlands te beginnen. Ezel 3 nov 2003 18:15 (CET)[reageer]

Bedankt voor de tip Ezel. De site heb ik bezocht. Ik zal verder gaan met erover nadenken. Een antwoord zal volgen.

Gustar 3 nov 2003 21:48 (CET)[reageer]

  1. Gebruiker:Gustar/Aantekeningen denotatie annex connotatie
  2. Gebruiker:Gustar/Aantekeningen meme, memen, geme en gemen


Nieuwe fase aangebroken voor mij op Wikipedia?[brontekst bewerken]

Ik heb mijn gebruikerspagina aangevuld. Voor overleg is wellicht deze pagina beter? Samen met anderen zou ik verder iets meer structureel willen werken om het begrip 'meme' meer te verhelderen voor bezoekers. Gustar 26 mrt 2010 14:46 (CET)[reageer]

Nominatie van Thomas hoepker[brontekst bewerken]

Beste Gustar, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Thomas hoepker voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

Met vriendelijke groeten, AT (overleg) 19 sep 2023 23:41 (CEST)[reageer]

Via Discord heb ik met Drummingman overleg gehad, de originele naam v/d fotograaf is Thomas Höpker . De pagina Thomas hoepker is daarmee idd overbodig. Bedankt voor je bericht. Gustar (overleg) 20 sep 2023 00:18 (CEST)[reageer]