Gebruiker:LeRoc/archief02

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lach Lach Lach[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi LeRoc,

Tijdens mijn controles van nieuwe artikelen kom ik steeds weer jouw naam tegen... Eén ding moet me zo tussendoor eventjes van het hart (want dat mag ook weleens gezegd worden, vind ik): goed bezig!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 3 apr 2007 01:22 (CEST)

Hartelijk dank, leuk om zoiets te horen. Dat mijn naam toevallig vaak op de lijst staat, komt natuurlijk vooral omdat ik nu met de Haïtiaanse gemeenten bezig ben. Ik kan niet beloven dat dat altijd zo zal zijn ;-) Maar ik vind het leuk om samen te werken aan een encyclopedie (ook al houd ik een beetje afstand van de discussies). LeRoc 4 apr 2007 14:37 (CEST)

Bedankt voor het plaatje[bewerken | brontekst bewerken]

Moi LeRoc, wist niet dat ze op Commons een plaatje hadden van het Goudkantoor, bedankt voor de plaatsing! Peter boelens 17 apr 2007 22:04 (CEST)

Die had ik er zelf net opgezet! Ik ben eens door mijn oude fotobestanden gebladerd, en kwam deze tegen. LeRoc 17 apr 2007 22:11 (CEST)
Als je nog meer plaatjes uit Stad hebt, graag :-) Peter boelens 17 apr 2007 22:14 (CEST)
Ik heb er niet zo veel. Ik heb er een paar opgezet van het Hoofdstation. Ook heb ik een paar foto's geplaatst van de gemeente waar mijn ouders tegenwoordig wonen. De rest is voornamelijk van Brazilië. Misschien de volgende keer als ik in Nederland ben. LeRoc 17 apr 2007 23:09 (CEST)
Dan maar hopen dat dat snel gebeurt :-), die van Scheemda mogen er overigens ook wezen. Peter boelens 17 apr 2007 23:12 (CEST)

Space Shuttle[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, nu het artikel van naam veranderd is, heb ik de Categorie:Spaceshuttle ook voor hernoeming voorgedragen. Ik vroeg me alleen af of de artikelen over de individuele ruimteveren, zoals Spaceshuttle Atlantis nu ook hernoemd moeten worden naar Space Shuttle Atlantis (of Atlantis (Space Shuttle)?) of niet? Graag jouw mening. Groet, Alankomaat 3 mei 2007 16:36 (CEST)

Uit het overleg kwam inderdaad dat deze artikelen hernoemd moeten worden. Of Space Shuttle Atlantis of Atlantis (Space Shuttle) een betere naam is, weet ik niet goed. Ik heb een lichte voorkeur voor de tweede. Ik houd namelijk wel van het systeem waar we haakjes gebruiken om het onderscheid te maken tussen artikelen. Maar misschien is het goed om het ook met Ckiki lwai te overleggen, hij (zij?) heeft er veel meer verstand van dan ik. LeRoc 4 mei 2007 11:15 (CEST)
Ik zal Ckiki lwai even inseinen. Alankomaat 4 mei 2007 11:19 (CEST)
Goh, mijn voorkeur ging eerst eigenlijk wel naar de eerste, omdat die benaming heel vaak wordt gebruikt. Maar na wat na te denken zag ik dat er de 2 artikels van de Russische ruimteveren zijn, en daar bestaat geen echte benaming voor, dus zou dat iets worden als Boeran (ruimteveer), en dan komt de vraag natuurlijk of we dit ook zouden moeten doen met de andere Amerikaanse shuttles en andere ruimteveren.Het zou dan wel goed overeenkomen met artikels als Sojoez (ruimtecapsule), en zou voor bijvoorbeeld Hermes (ruimteveer) ook goed passen dus zou ik daarvoor kiezen (en dan hebben we ze allemaal gehad Space Shuttle,Spaceshuttle,ruimteveer ;) ) en PS: Ik ben een hij :) Ckiki lwai 4 mei 2007 21:59 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Tortuga.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste LeRoc/archief02, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , Afbeelding:Tortuga.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070523 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 24 mei 2007 03:04 (CEST)

Black Ceasar[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik heb een tijdje geleden het artikel Blackbeard (tv-film) aangemaakt en het artikel over Zwartbaard uitgebreid. nou schijnt het zo te zijn dat in de crew van Zwartbaard er ook een zwarte Ceasar (Black Ceasar) aanwezig was, eveneens afkomstig uit Haiti. Zou het om de zelfde persoon gaan? De engelse wiki geeft wel twee individuen aan. maar in de documantaire word verteld dat Ceasar na de dood van Blackbeard zelf kapitein werd van een schip.

Mijn complimenten over je artikelen van piraten, Gr Oerknal 16 juni, 2007.

Het zou best kunnen dat je gelijk hebt. Zeker is in elk geval dat er twee bekende piraten zijn geweest met de naam Black Ceasar. Ik heb het deze week behoorlijk druk op mijn werk, maar ik zal er zeker binnenkort naar kijken. Groeten, LeRoc 18 jun 2007 14:17 (CEST)

Tegus[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Leroc. Wat leuk, dan ken jij de stad dus ook. Misschien heb jij nog relevante aanvullingen of verbeteringen op het artikel? Ik kan me de namen van de wijken waar ik destijds woonde niet meer herinneren. Ik ben begonnen met heel even in Loarque, daarna kwam ik terecht niet ver van El Prado (bij de grote weg naar het vliegveld) en tenslotte wat langer naast de ambassade van Spanje, op een steenworp van die van Amerika, waar iedereen altijd in de rij staat om een visum te krijgen. Hettie van Nes 21 jun 2007 21:05 (CEST)

Groepen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag LeRoc,

Het is aardig dat je controleert, maar zou je niet zomaar naamwijzigingen door willen voeren zonder dat je er verstand van hebt? Dit zijn de officiele Nederlandese namen volgens TNO-NITG, de naamgevende instantie. Met vriendelijke groet, BoH 12 jul 2007 03:32 (CEST)

Maar het is geen goed Nederlands. LeRoc 12 jul 2007 13:10 (CEST)
Dan moet je een klacht indienen bij TNO-NITG. Het is nu eenmaal een naam, ik heb het ook niet verzonnen. Met vriendelijke groet, BoH 12 jul 2007 13:11 (CEST)
Ik weet dat de strijd tegen Engelse ziekte eentje is die we aan het verliezen zijn. Het is erg jammer dat zelfs mensen van een wetenschappelijke instantie onze taal niet kennen. LeRoc 12 jul 2007 13:14 (CEST)

Tepui[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi LeRoc,

Dank je wel voor je kleine aanvullingen in de artikeltjes Guyanaschild en Roraima (berg), dat hadden ook best grote aanvullingen mogen zijn. Ik had al overwogen om je dat te vragen, maar het is helemaal leuk dat je ze zelf gevonden hebt. Zou je wel even je bijdrage aan Roraima (berg) willen nakijken, want nou staat er iets een beetje dubbelop. Groeten, - Aiko 30 jul 2007 16:06 (CEST)

Ik zou graag wat meer willen aanvullen over deze onderwerpen, maar ik heb er niet veel verstand van. Ik heb tepui en Roraima-formatie beiden op verzoek geschreven, deels als vertaling uit het Spaans en Portugees, maar ik weet niet heel veel over het onderwerp. Wat mij bijvoorbeeld niet heel duidelijk is, is wat het verschil is tussen de Roraima-formatie en het Guyanaschild. Ik denk dat de Roraima-formatie onderdeel is van het Guyanaschild is, maar dat weet ik niet zeker. Ik denk dat er mensen zijn op Wikipedia die meer verstand hebben van geologie dan ik. Ik kijk nog wel even naar Roraima (berg). Groeten, LeRoc 30 jul 2007 16:39 (CEST)
Begrepen. Wat betreft Roraima (berg) bedoelde ik dat er al een link naar tepui stond voordat jij het artikel had gezien. Ik krijg de indruk dat jij die over het hoofd ziet. - Aiko 30 jul 2007 18:55 (CEST)
(Slaat zichzelf tegen het hoofd) Je hebt helemaal gelijk! Ik had het inderdaad over het hoofd gezien. Dat krijg ik ervan als ik ´s avonds laat nog met een artikel bezig ga. Mijn excuses, ik heb het al hersteld. LeRoc 30 jul 2007 21:33 (CEST)
Geen probleem. Ik had al zo'n vermoeden dat het bij jou een wat onhandig tijdstip was. Je enthousiasme pleit voor je. Hartelijke groeten, - Aiko 30 jul 2007 23:03 (CEST)

Bedankje[bewerken | brontekst bewerken]

LeRoc, muito obrigado! Zeer bedankt dat je het artikel hebt aangemaakt over No Te Va Gustar, ik dacht eigenlijk dat er niemand er aan zou gaan beginnen en was daarom ook zeer verrast deze terug te vinden op de blauwe lijst. Saludos, Da dinges 22 aug 2007 13:49 (CEST)

Graag gedaan, leuk om wat te weten te komen over deze groep. Ik heb inmiddels een aantal van hun nummers geluisterd op hun myspace-pagina. Groeten, LeRoc 22 aug 2007 14:07 (CEST)
Tips: No hay dolor!, Pensar en Clara. Overigens andere goede Uruguayaanse bands zijn: La Trampa (Caida Libre, El poeta dice la verdad) en El cuarteto de Nos (Yendo a la casa de damien, invierno de 92, hoy estoy raro). Het is niet hetzelfde als NTVG, meer mainstream, maar zeker ook erg leuk Da dinges 22 aug 2007 14:16 (CEST)
Hartelijk dank. Ik zal iets van die andere bands proberen op te zoeken. LeRoc 22 aug 2007 14:19 (CEST)
:D. Trouwens even een vraagje tussendoor; waar ben jij nu zoal mee bezig? Ik zie dat je in Brazilië woont, ik zelf woonde in Uruguay en heb daarover veel artikelen geschreven. Nu ik zie dat er over Braziliaanse steden, presidenten, etc. nog veel schort en ben ik daar aan begonnen. Mijn vraag is of jij nu ook bezig bent met een project(je) over Brazilië, misschien is een eventuele samenwerking (binnenkort) mogelijk?:P Ik ben nu vooral bezig met de geografie van Rio Grande do Sul en met de presidenten van het land, maar door tijdsgebrek is daar nog niet veel van te recht gekomen Da dinges 22 aug 2007 14:25 (CEST)
Mijn projectjes zijn nooit erg gestructureerd ;) Ik ben een beetje bezig met de orisha's, maar dat is vrij ingewikkeld dus voor de lange termijn. Bovendien ben ik begonnen na te denken over een structuur voor de artikelen over Braziliaanse gemeenten, zie Afonso Cláudio (gemeente). Die structuur moet echter nog uitgebreid worden. Alle samenwerking voor Brazilië is welkom! LeRoc 22 aug 2007 14:34 (CEST)
Ik ben nu trouwens bezig met Onderkoninkrijk Nieuw-Granada, door jou aangevraagd op de hotlist ;), maar ik heb hem ff een in mijn zandbak gezet, dus hij is binnenkort klaar Da dinges 22 aug 2007 18:02 (CEST)
Dat belooft al iets! Wist je trouwens dat Collor de Melo (volgens mij is hij nu senator) zich opnieuw kandidaat wil stellen als president?? Nadat hij wegens corruptie is afgezet... LeRoc 22 aug 2007 20:37 (CEST)
O ja? Maar wanneer zijn er dan verkieziningen? Die zijn toch net in oktober geweest? Of wil hij al voor 2010? Da dinges 22 aug 2007 23:54 (CEST)

Precies, het spel begint hier vroeg ;) LeRoc 23 aug 2007 00:16 (CEST)

Collor de Mello[bewerken | brontekst bewerken]

Oi Leroc, como vai? Even over Collor de Mello, je zei dat hij zich weer kandidaat stelde voor de a.s. presidentsverkiezingen. Heb je daar een bron van, dan kan ik of jij die plaatsen bij het net aangemaakte artikel over deze man? Groeten Da dinges 25 aug 2007 13:14 (CEST)

Tudo bem. Ik heb het een aantal weken gelezen in het tijdschrift Veja. Ik denk niet dat ik dat exemplaar nog heb, maar zal binnenkort kijken of ik het op internet kan vinden. Ik heb het nu een beetje druk met mijn werk (ja, zelfs 's weekends). Tof artikel geworden! LeRoc 25 aug 2007 13:36 (CEST)
Dankjewel en veel succes met je werk (ik heb het overigens ook druk;), a.s. dinsdag toelatingsexamen voor arsten in belgie, ben uitgeloot voor geneeskunde in nederland dus wil ik leuven studeren. daar is ipv numerus fixus een examen waar ik hard voor gestudeerd heb :P)Da dinges 25 aug 2007 13:51 (CEST)
Toen ik zelf in België woonde kende ik wel meer Nederlanders die dit gedaan hebben. Succes! LeRoc 25 aug 2007 13:57 (CEST)

Ik heet...[bewerken | brontekst bewerken]

Hey LeRoc,

Ik wil je even een vraag stellen over het Portugees dat niet echt hoort op wikipedia maar goed, ik zie dat je het Braziliaans Portugees als moedertaal hebt. Ik heb thuis 2 taalgidsjes Portugees: een over het Europees Portugees en een gidsje Europees Portugees/Braziliaans Portugees.

In het ene gidsje Europees Portugees staat de zin "Ik heet.." als: "Eu chamo-me.."

In het andere gidsje Europees Portugees/Braziliaans Portugees staat de zin "ik heet.." als: [Prt] Chamo-me.. [Brz] Eu me chamo..

Hoe zeg je nou "Ik heet" in het Europees Portugees? Eu chamo-me of alleen Chamo-me?

Canidæ 29 aug 2007 23:34 (CEST)

Het lijkt mij dat beiden kunnen (analoog aan io mi chiamo in het Italiaans, het eu/io kan wel, maar hoeft niet, uit de vervoeging is al de persoon op te maken), maar ik kijk vol verwachting mee naar het "officiële" antwoord. Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 29 aug 2007 23:58 (CEST)
In Europees Portugees is chamo-me iets beter. Je zet het eu er slechts voor als je veel nadruk op het "ik" wilt leggen. (In het Braziliaans gebruik je eu veel vaker, ook als er minder nadruk op ligt. Een ander belangrijk verschil is dat me in het Braziliaans vóór het werkwoord komt, zoals hierboven.) Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Groeten, LeRoc 30 aug 2007 02:27 (CEST)
Ik bemoei me er dan ook even mee ;), maar is het dan niet hetzelfde als in het Spaans? Dat onderwerpen nooit geplaatst worden tenzij men er na druk op wilt leggen? Da dinges 31 aug 2007 12:31 (CEST)
Klopt, in elk geval voor het Europees Portugees. Zoals ik hierboven al zei, is het in het Braziliaans iets gebruikelijker om het persoonlijk voornaamwoord te plaatsen, zelfs als er niet veel nadruk op ligt. LeRoc 31 aug 2007 14:14 (CEST)

Nieuw-Granada[bewerken | brontekst bewerken]

Beste LeRoc,

Ik heb net je verzoek op de hotlist uitgevoerd. Het is nog een beginnetje, ik hoop het uit te kunnen breiden. Doordat het in het Spaans best een lap tekst was heb ik het vanuit het Engels vertaald. Ondanks dat het daar een korter verhaal was, vond ik vooral de geschiedenis moeilijk te vertalen waardoor ik er in het artikel nog niet aangekomen ben. Ik heb het gevoel dat jij wat meer afweet van de structuren van toen, hoe de het Spaanse rijk in me kaar zat, zodat ik hierbij je hulp vraag om iig de geschiedenis uit te breiden, het lukt me zelf niet. Sorry! Da dinges 5 sep 2007 16:28 (CEST)

Om eerlijk te zijn is Onderkoninkrijk van de Río de la Plata ook nog niet helemaal klaar. Ik heb het enorm druk met mijn werk nu, maar misschien dat ik er binnenkort aan toe kom. LeRoc 11 sep 2007 16:05 (CEST)

Kleine letter[bewerken | brontekst bewerken]

Zie mijn overlegpagina - Wutsje 18 sep 2007 15:30 (CEST)

Candombe[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, zie ook Overleg_gebruiker:NielsF#Uruguayaanse_muziek. Overigens: waren de arrondissementskaarten van Haïti nog gelukt? Niels(F)? 25 sep 2007 00:06 (CEST)

Na ja zeg, ik sla hier op en zie dat je bij mij iets neerzet :-) Niels(F)? 25 sep 2007 00:07 (CEST)
LOL, ik zag in Renedeveers geschiedenis dat hij iets op jouw gebruikerspagina geplaatst had en kon het niet nalaten om erop te reageren ;) Candombe zal wel op de verwijderlijst komen, maar binnen 2 weken kan ik dit wel verbeteren. Door drukte ben ik nog niet aan de arrondissementen toegekomen. Misschien binnenkort. Bedankt en groeten, LeRoc 25 sep 2007 00:09 (CEST)


The Girl from Ipanema[bewerken | brontekst bewerken]

Hi! Would you be kind enough to send me the rest of the tabs of the song? As you play it in the F chord. Thanks! (I am healkids in the English Version of Wikipedia)--24.90.142.131 12 nov 2007 03:08 (CET)

Beantwoord op en:wiki. LeRoc 12 nov 2007 22:35 (CET)

compliment[bewerken | brontekst bewerken]

voor Pierre Verger.Ceescamel 18 nov 2007 18:17 (CET)

Bedankt. De meeste informatie komt van de anderstalige wikipedia's, ik heb het vooral een beetje anders ingedeeld. Groeten, LeRoc 18 nov 2007 18:44 (CET)

Laguna Verde (gemeente)[bewerken | brontekst bewerken]

Hola. Discúlpame, no hablo neerlandés y vi que entiendes español. No existe Laguna Verde, fue una confusión entre Río Verde y Laguna Blanca. El nombre verdadero debería ser Río Verde (gemeente), ¿lo puedes cambiar?. Gracias. 200.2.119.115 21 dec 2007 18:04 (CET)

Hola, he pasado tu mensaje a la persona que ha iniciado el artículo Laguna Verde (aquí). Abrazos, LeRoc 24 dec 2007 16:36 (CET)

Fim das capitanias[bewerken | brontekst bewerken]

Primeiro é preciso diferenciar duas coisas: capitanias hereditárias e capitanias. O fim da concessão hereditária se dá com o Marquês de Pombal. Já o fim da divisão administrativa denominada "capitania" se dá em 1821 quando são renomeadas "províncias". Dantadd 26 dec 2007 18:46 (CET)

NMBS + Engelse ziekte[bewerken | brontekst bewerken]

Goed geconstateerd, LeRoc, die Engelse ziekte in het artikel Sjabloon:Infobox NMBS station. Gelijk dringt zich de vraag op of misschien de naam van het artikel dient te worden gewijzigd in Sjabloon:Infobox NMBS-station. Colossus 27 feb 2008 21:53 (CET)

Dank je. Op zich heb je gelijk. Maar omdat het een sjabloon is, waarvan de naam als je de encyclopedie raadpleegt toch niet ziet, vind ik het niet zo erg. Groeten, LeRoc 28 feb 2008 13:36 (CET)

(EMDENHBF)[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Le Roc,

Waar je prc kan reageren op je berichtje heb ik nog niet gevonden. Maar dat van die foto was nie zo'n probleem. Ik heb maar even een account aangemaakt en de foto geplaatst. Jij hebt het nog even iets netter gemaakt. Top

Groet, EMDENHBF

Zandbak[bewerken | brontekst bewerken]

Dag LeRoc, hoe het kan weet ik niet, maar ik was in de zandbak bezig en toen ik de bewerking opsloeg kwam ik ineens in jouw zandbak uit. De wegen van Wikipedia zijn zeer vreemd. Ik heb het resultaat maar laten staan, misschien wil iemand uitzoeken wat er is gebeurd. Groet. Balko 25 mrt 2008 22:48 (CET)

Ik had het al gezien. Ik begrijp het ook niet, maar je bent welkom in mijn zandbakje hoor ;-) LeRoc 25 mrt 2008 22:52 (CET)

Doorverwijspagina[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo LeRoc, ik zag dat je zojuist een doorverwijspagina maakte. De doorverwijspagina ziet er goed uit, maar het is niet de bedoeling dat er links naar de doorverwijspagina linken. Zou je de links naar de pagina (in lemma's) kunnen aanpassen dat ze naar de goede pagina lopen? Alvast bedankt! Als je vragen hebt, laat het me gerust weten! Romaine (overleg) 6 mei 2008 19:23 (CEST)

Bedankt voor de tip. Is inmiddels gebeurd. LeRoc 6 mei 2008 19:35 (CEST)
Ah fantastisch!! Dank je! 🙂 Romaine (overleg) 6 mei 2008 19:38 (CEST)

Eulergetal (getaltheorie)[bewerken | brontekst bewerken]

Hartelijk dank voor je inspanningen. Ik hoop dat het bot-probleem zo opgelost is. Met vriendelijke groet, kraaiennest 7 mei 2008 08:56 (CEST)

The Hunger Project[bewerken | brontekst bewerken]

Zo goed? The Hunger Project / Tim Stok