Gebruiker:NineteenNinetySix/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
City Airlines (Fictief)
IATA

ICAO

KSP

Roepletters

CITYAIRLINES

Opgericht 2003
Hubs Park County Airfield
Vloot 1 vliegtuig
Bestemmingen 1 (bekend)
Moederbedrijf City Wok
Hoofdkantoor South Park, Verenigde staten
Sleutelfiguren Tuong Lu Kim
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

City Airlines is een bedrijf gerund door ondernemer Tuong Lu Kim. Lu Kim runt City Airlines vanuit het City Wok-restaurant. Het was te zien in een aflevering uit Seizoen Zeven van South Park: "It's Christmas in Canada".

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Kyle boekt een vlucht voor zichzelf en zijn vrienden om naar Canada te gaan en Ike's Canadese biologische ouders te overtuigen om zijn broer terug te geven. Tijdens de vlucht valt de piloot in slaap en raakt zo de brandstof op, Tuong Lu Kim parachuteert naar veiligheid, terwijl de jongens op de Canadese grens neerstorten.

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

De luchtvaartmaatschappij operereert met een gele Cessna 432G, waarbij zowel de operator als de gastheer Tuong Lu Kim is.

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

De vluchtprijzen en vluchtschema's van City Airlines zijn vrij flexibel en niet vast. Er is geen optie om online te reserveren en klanten bellen meestal naar hetzelfde nummer als City Wok. Op dat moment draait Lu Kim een ​​bord om zodat in plaats van City Wok het nu "City Airlines" leest en hij overschakelt naar een kapiteinshoed. De aanvankelijke vraagprijs was $ 6500 dan $ 2000 en uiteindelijk onderhandelt Kyle hem tot $ 62,00, wat betekent dat bellers de prijs tot hun limiet kunnen verlagen.

Uniform[bewerken | brontekst bewerken]

==

Kajuru
Lokaal bestuursgebied in Nigeria Vlag van Nigeria
NineteenNinetySix/Kladblok (Nigeria)
NineteenNinetySix/Kladblok
Situering
Staat Kaduna
Coördinaten 10° 32′ NB, 7° 68′ OL
Algemeen
Oppervlakte 2.464 km²
Inwoners
(2006)
110.868
Foto's
Kajuru Castle (Bela Becker)
Kajuru Castle (Bela Becker)
Portaal  Portaalicoon   Afrika

Kajuru is een lokaal bestuursgebied ( Local Government Area of LGA) in de Nigeriaanse staat Kaduna. Het bestuur zetelt in de stad Kajuru. Het gebied dat de huidige LGA beslaat werd in maart 1997 uit de LGA Chikun gesneden door het militaire bestuur van generaal Sani Abacha. Aanvankelijk bestond het uit 2 districten, namelijk Kajuru en Kufana, later werden districten toegevoegd tot het huidige aantal van 14 bereikt werd. Een bekende gebouw in Kajuru is het Kajuru Castle, een luxe villa gebouwd tussen 1981 en 1989.

Grenzen[bewerken | brontekst bewerken]

   Aangrenzende LGA's   
        Igabi        
           
 Chikun   Kauru 
           
        Kachia       Zangon Kataf 

Bevolking[bewerken | brontekst bewerken]

Kajuru LGA heeft een geschatte populatie van 110.868 mensen volgens de census van 2006. De grootste etnische groep is de Adara, andere groepen zijn onder meer de Hausa, Fulbe, Gbagyi, Yoruba, Igbo en Jaba. Alle drie Nigeria's hoofdreligies worden uitgeoefend in dit gebied, namelijk Christendom, Islam en traditionele godsdiensten.

Klimaat[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens de klimaatclassificatie van Köppen heeft Kajuru een Aw klimaat (Tropisch savanne), wat gekenmerkt wordt door een duidelijk droog- en nat-seizoen. Het gebied heeft het gehele jaar te maken met hoge temperaturen, wat een kenmerk van de tropen is. De gemiddelde dagelijkse temperatuur kan van maart tot mei zo hoog zijn als 34°C. Gedurende december en januari is dit 20°C. Deze lage temperatuur wordt versterkt door de Harmattan wind.


Regenval en luchtvochtigheid[bewerken | brontekst bewerken]

Het studiegebied heeft twee seizoenen zoals eerder vermeld. Deze twee seizoenen worden bepaald door twee heersende luchtmassa's die in verschillende perioden gedurende het jaar over het gebied waaien. Een van de luchtmassa's is de Noord-Oostzee, wat een continentale luchtmassa is die van november tot eind maart begint. Gedurende deze periode is de neerslag erg laag of afwezig. De luchtmassa is droog en stof beladen.

De tweede luchtmassa is de zuidwestelijke westkust die vanaf eind maart begint aan te komen en eindigt in de maand oktober. Tijdens deze periode zijn de neerslag en de luchtvochtigheid erg hoog en de regenval meer dan 1.300 mm per jaar. De maximale regenval wordt ervaren in de maand augustus gedurende deze tijd, regenval is meestal erg zwaar met onweer.

De relatieve vochtigheid varieert tussen 65% en 70% in het regenseizoen en tussen 18% en 38% in het droge seizoen.

Reliëf en drainage[bewerken | brontekst bewerken]

Het algemene reliëf van het gebied is vrij eenvoudig met geïsoleerde rotspartijen van inselbergs die in het gebied worden gevonden en aldus golvingen in het gebied veroorzaken. De inselbergs zijn granietachtig van oorsprong gevormd uit ondergedompte kelder complexe rotsen. Het gebied maakt deel uit van de uitbreidingsvlakten van het noorden van Nigeria. Depressies worden gevonden langs de waterlopen waar stromen voorkomen.

Het studiegebied wordt leeggemaakt door een netwerk van stromen die hun oorsprong meestal hebben in de geïsoleerde heuvelachtige gebieden die er te vinden zijn. Het wordt gedraineerd door R. Rimau, R. Iri, R. kKutura.

Economie[bewerken | brontekst bewerken]

In Kajuru LGA is landbouw de belangrijkste economische activiteit en dient als fundatie voor alle andere economische activiteiten. De (landbouw-)activiteiten bestaan vooral uit voedselproductie (voor consumptie en verkoop), veeteelt, pluimvee handel en ambachten.

Het belangrijkste toegepaste systeem van landbouw is de zelfvoorzienende landbouw door boeren met weinig mensen die hebben geïnvesteerd in commerciële landbouw, welke grote hoeveelheden landbouwproducten produceert. Een beetje droog seizoen landbouw wordt beoefend in het gebied, dit door mensen die wonen in de buurt van de rivieren. Zij telen Tomaten, peper, groenten, uien, okro en suikerriet. Deze aanvullende producten trekken handelaren aan uit omliggende stedelijke centra zoals Kachia, Kafanchan en Kaduna, waardoor ze een belangrijke bron van inkomsten vormen.

Het fokken van dieren is ook een belangrijke bezigheid die wordt uitgevoerd in de vorm van gemengde landbouw voor eigen gebruik, behalve door de Fulani in het gebied die grotendeels afhankelijk zijn van de veeteelt. Deze dieren leveren biologische mest aan landbouwgronden, zorgen voor inkomen en worden ook gebruikt voor consumptie. Dieren zoals runderen, geiten, varkens, schapen en pluimvee zijn overheersende dieren die in het gebied worden gehouden. Handelsactiviteiten vormen ook een vitale bezigheid die zowel agrarische als niet-agrarische handelsgoederen combineert. Het algemene reliëf van het gebied is vrij eenvoudig met geïsoleerde rotspartijen van inselbergs die in het gebied worden gevonden en aldus golvingen in het gebied veroorzaken. De inselbergs zijn granietachtig van oorsprong gevormd uit ondergedompte kelder complexe rotsen. Het gebied maakt deel uit van de uitbreidingsvlakten van het noorden van Nigeria. Depressies worden gevonden langs de waterlopen waar stromen voorkomen.

Geologie[bewerken | brontekst bewerken]

Het onderzochte gebied bevindt zich op het uitgebreide kristallijne basementcomplex van het noorden van Nigeria, de basale complexe rotsen zijn opdringerige stollingsgesteenten die sinds de Precambrische tijd bestaan.

Volgens de bodemclassificatie van voedsel en landbouworganisatie (F.A.O) bestaat het Kajuru-gebied van de lokale overheid uit ijzerhoudende tropische grond die is afgeleid van intensieve verwering en granisatie van de kelder, meestal migmatieten, gnesis, graniet en leisteen. Deze bodems zijn over het algemeen goed gedraineerd en meestal zand-leem en leembodem in vlakten, terwijl in de valleien zich afzettingen bevinden van hydromorfe bodems, die de uiterwaarden van de rivieren bezetten. De bodems in het gebied zijn rijk aan mineralen en ondersteunen daarom de hoge landbouwproductiviteit in het gebied.

Vegetatie[bewerken | brontekst bewerken]

Kajuru lokaal bestuursgebied behoort tot de noordelijke savanne-zone van Nigeria en Guinee op basis van vegetatieclassificatie. De vegetatie hier lijdt aan antropogene verstoring door het kappen van bomen voor brandstofhout, teelt en bouwwerken. Ook het grazen van dieren is erg hoog in combinatie met seizoensgebonden bosbranden die prominent aanwezig zijn tijdens het droge seizoen. De vegetatie is teruggebracht tot grassen, struiken en parken. Enkele hoge bomen zijn meestal langs het water te vinden.

De parkbomen zijn te vinden in de open cultuurgrond met struiken die bijna overal worden gevonden, behalve gebieden waar cultivatie wordt beoefend. Gemeenschappelijke bomen in het gebied zijn onder andere isoberlina doka spp, parkia biglobosa, acacia albida, khaya senegalensis, magnifera indica en diverse andere.

Er is ook veel geld voor groene grassen, vooral tijdens het natte seizoen. Dit ondersteunt een grote populatie vee en andere herbivore dieren tijdens het natte seizoen. De gangbare grassoorten zijn oa albazia zygia, tridax precumbense, landolphia spp. Tijdens het regenseizoen zijn de grassen groen maar worden ze bruin tijdens het droge seizoen.

Categorie:Bestuurlijke indeling van Nigeria