Overleg gebruiker:Tuvic/Archief 2007

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

afbeelding over interwikilinks[bewerken]

Hej Tuvic. Ik had me niet gerealiseerd dat het gearchiveerd overleg betrof, dus ik tikte gewoon verder. Zie maar wat je er mee doet. :-) Groetjes, MigGroningen 4 jan 2007 22:14 (CET)

Ok, even copypasten dan: (vanuit het archief)
<quote>Ik vond je afb juist wel leuk en zelfs een beetje nuttig (inzichtelijk). En ik neem aan dat het echt -eigenwerk- is dus waarom laat je 'm niet staan? Groetjes, MigGroningen 4 jan 2007 22:12 (CET)</quote>
Wel, om de redenen die ik op de verwijderlijst aanhaalde: de afbeelding is ondertussen al volledig achterhaald: hetgeen er op staat is een uitzicht van de interwiki-links op één welbepaald tijdstip. Ondertussen zijn deze allemaal reeds ontknoopt, en is de situatie dus volledig anders. Als educatief voorbeeld is het eigenlijk ook niet echt nuttig, gewoonweg omdat het er te verward inzit, en je er eigenlijk niets makkelijk uit kan leren. op m:Interwiki_graphs staan veel betere interwiki-afbeeldingen. Verder is het altijd mogelijk zo'n afbeelding opnieuw te maken, maar dan van de actuele situatie. Ik zie eigenlijk geen praktisch nut of reden voor behoud, maar indien je toch een goede reden hebt, verander ik misschien van gedacht :-). --Tuvic 4 jan 2007 22:28 (CET)

Hej. Dankje. En je hebt me overtuigd. Ik ga eens grasduinen in m:Interwiki_graphs. Jouw plaatje was gewoon de eerst van dit type dat ik ooit op de wiki zag. En het maakte voor mij een paar dingen onmiddellijk inzichtelijk inderdaad. Als filosofiestudent in ruste ben ik bekend met en heb ik extra interesse in zulke gein. Maar er is dus meer van dit materiaal, met hetzelfde educatieve nut. Dankje! Groetjes, MigGroningen 5 jan 2007 07:22 (CET)

Ok. :-) --Tuvic 5 jan 2007 22:59 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Vollenhoven.jpg en Afbeelding:Geert Wilders.jpg[bewerken]

Beste Tuvic/Archief 2007, je hebt één of meerdere afbeeldingen, Afbeelding:Vollenhoven.jpg en Afbeelding:Geert Wilders.jpg, geüpload welke zijn genomineerd voor verwijdering. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. --Erwin85Bot 7 jan 2007 11:45 (CET)

Gracias[bewerken]

Voor de linksnoei, ik zag het zelf toevallig ook op mijn volglijst. Ik heb ook een berichtje achtergelaten op de OP van Gebruiker:CAS90. Groet, Torero 16 jan 2007 14:54 (CET)

Ik ook. :-) --Tuvic 16 jan 2007 14:56 (CET)

Hoge bomen en veel wind[bewerken]

Hoi Tuvic / Michiel1972, Bedankt voor de steun op mijn overlegpagina. Ik word soms zo moe van mensen die niet willen proberen te begrijpen hoe een interwiki-bot werkt, en daardoor soms wat te lui om het keer op keer omstandig uit te leggen. Bedankt dat jullie wel eens dat geduld hebben, en mochten jullie suggesties hebben, dan sta ik daar voor open! Thijs! 23 jan 2007 23:51 (CET)

Wel, je zou een aantal theoretische informatica-problemen kunnen oplossen om de algemene kwaliteit van software en AI omhoog te sturen, maar voorlopig is een FAQ zoals Yurik misschien een oplossing. Ik ben al een tijdje van plan om de werkwijze door middel van enige tekeningen duidelijk te maken, maar voorlopig heb ik daar niet echt tijd voor. Toch zal ik proberen dit te doen binnen dit en een paar weken of zo. En dan misschien de FAQ wat duidelijker structureren, en dan kan je daarnaar verwijzen. Niet dat het gelezen zal worden hoor. :-) (Qua bot-intelligentie zie ik voorlopig niet echt een oplossing, tenzij elke edit handmatig doen via -select, maar dan ben je wel jaren bezig, en maak je waarschijnlijk zelfs meer fouten.) --Tuvic 24 jan 2007 00:04 (CET)

Re: Double article (on it:wiki)[bewerken]

Thank you for having pointed that error out. It's fixed now. Bye. --Paginazero 26 jan 2007 01:15 (CET)

Ok, thanks for fixing it. --Tuvic 26 jan 2007 22:42 (CET)

Croeso[bewerken]

Croeso i'r wicipedia. Deb

Thanks. I'll only fix interwikis, though.--Tuvic 31 jan 2007 23:40 (CET)

Food Science[bewerken]

Je hebt op Levensmiddelentechnologie de Engelse links verwijderd, maar in het Engels zijn er twee woorden voor wat wij Levensmiddelentechnologie noemen; Food Science en Food Technology. Wij kennen geen 'Levensmiddelenwetenschap' alleen Levensmiddelentechnologie (of Voedingsmiddelentechnologie). Beide Engelse links zijn dus relevant, en dus ook de links in andere talen die een van beide begrippen behandelen.Knorrepoes 12 feb 2007 18:00 (CET)

Tsja, dat is nu het probleem met interwikis: ze zijn maar bedoeld om tussen exact dezelfde begrippen gelegd te worden. Je kan immers wel linken naar beide Engelstalige artikels, maar dan zorg je ervoor dat er eigenlijk een soort conflict ontstaat, een ambiguiteit dus. Ik ben deze tegengekomen met mijn bot, en heb vastgesteld dat er 2 grote groepen waren: de ene over 'technologie', de andere over 'wetenschap'. Deze zaten vrij onafhankelijk van elkaar gelinkt, maar omdat er dus meer mogelijkheden waren, kunnen bots dat niet aan, en wordt er dus niet geupdated of bijgesteld, waardoor er dus reeds verwezen werd naar 5 onbestaande pagina's. Ik heb geprobeerd dit conflict op te lossen, door het op te splitsen in Wetenschap/Technologie. Het probleem ligt hem eigenlijk dat je linkt naar onderwerpen die er 'iets mee te maken hebben' ipv 'onderwerpen die hetzelfde zijn'. Je mag ze terug bijvoegen van mij, maar dan moet je wel weten dat geen enkele bot er ook maar iets aan kan doen en dat het voor de lezers vrij verwarrend is naar 2 begrippen verwezen te worden, die op de Engelstalige Wikipedia blijkbaar een deel-geheel-relatie hebben. --Tuvic 12 feb 2007 18:15 (CET)
Hoi, ja het is een (vrij typisch) Nederlands probleem.. diverse andere talen hebben wel twee begrippen (Lebensmittelwissenchaft en Lebensmitteltechnologie bjvoorbeeld), anderen (Deens, Noors) juist weer niet. Dus de Nederlandse lezer heeft wel wat aan de beide engelse links, maar andersom niet (nu zullen er weinig Engelsen de nederlandse wiki lezen.. maar goed). De andere talen laat ik achterwege, die artikelen bleken ook niet te bestaan, maar de engelse zal ik terugzetten.Knorrepoes 12 feb 2007 18:53 (CET)
OK. Mvg, --Tuvic 12 feb 2007 20:51 (CET)

Botwerk taxoboxen[bewerken]

Hoi Tuvic, zou je misschien het verzoek over de taxoboxen, Wikipedia:Verzoekpagina voor bots/APG II, willen uitvoeren? Ik heb er namelijk geen tijd meer voor. Vanzelfsprekend zal ik je dan de code van de huidige versie sturen zodat je daarmee verder kan. Groet, Erwin85 15 feb 2007 18:01 (CET)

Ok, ik wil er wel naar kijken. Ik heb zelf ook niet zo heel veel tijd, maar zal mijn best doen om dit uitgevoerd te krijgen. Al moet ik wel zeggen dat mijn kennis van Python wel wat minder zal zijn dan de jouwe. --Tuvic 16 feb 2007 14:53 (CET)
Bedankt! Ik zal je eind volgende week de bestanden (huidige en oudere versies) sturen. Ik zit nu namelijk tot na carnaval bij m'n ouders en heb hier die bestanden niet. Groet, Erwin85 16 feb 2007 23:16 (CET) PS Mijn pythonkennis komt enkel van pywikipedia, dus dat zal wel meevallen.
Ok, in orde. --Tuvic 17 feb 2007 17:26 (CET)
Het schiet al lekker op. Goed gedaan! Groet, Erwin85 12 mrt 2007 22:53 (CET)
Bedankt. Ik zal je later de code nog eens terugsturen, dan kan je zien wat ik veranderd heb. --Tuvic 12 mrt 2007 23:12 (CET)

Verlate reactie op test 7[bewerken]

Veel dank. Sorry voor de late reactie. Ik had het te druk om alles in de gaten te houden wat ik eigenlijk in de gaten zou moeten houden :-(
Dit ziet er eigenlijk heel goed uit. Mijn voorkeur zou zijn om "afbeeldingII" en "afbeeldingIII" te gebruiken (zie dit voorbeeld) liever dan "afbeelding"2" en "afbeelding3" maar ik kan hier goed mee leven.
Mvg. Brya 7 mrt 2007 13:31 (CET)
Niet erg. Ik zal over de bot verder antwoorden op Wikipedia:Verzoekpagina voor bots/APG II, en zal die pagina ook in de gaten houden. --Tuvic 7 mrt 2007 22:22 (CET)

Stella Artois[bewerken]

Zou jij de door jou verwijderde versies van Stella Artois willen terugzetten? Dit is toch wel een stukje geschiedschrijving namelijk. Ik heb het hele gebeuren overgenomen op het artikel, want ze hebben alles gepubliceerd onder GFDL op de stella website. Grappig nietwaar? Het artikel kan nu ook wel weer ont-beveiligd worden, de dreiging is weg. Zie hieronder ter referentie het logboek:

  1. 13 mrt 2007 12:42 Tuvic (Overleg | bijdragen) "Stella Artois" beveiligd (Vandalisme over Vikingen [edit=autoconfirmed:move=autoconfirmed] (verloopt op 20 mrt 2007 11:42 (UTC)))
  2. 13 mrt 2007 12:39 Tuvic (Overleg | bijdragen) "Stella Artois" is teruggeplaatst (42 versies teruggeplaatst: Terugplaatsen)
  3. 13 mrt 2007 12:39 Tuvic (Overleg | bijdragen) Stella Artois is verwijderd (Verwijderen wegens vandalisme in geschiedenis)

Groeten, Elly 14 mrt 2007 14:59 (CET)

Ik zal de versies terugzetten, maar een vermelding in het artikel vind ik eigenlijk onzin: dit is een poging om valse informatie (onder het mom van een grappig verhaaltje) op Wikipedia te zetten, en ernaar te verwijzen. Mijn inziens verwerpelijk: Wikipedia behoort een encyclopedie te zijn, geen forum voor reclameboodschappen. Verder is die site ondertussen blijkbaar verdwenen, waardoor je link ernaar ineens niet meer werkt, en is de inhoud van dat artikel (en ineens ook de screendump) niet vrijgegeven onder GFDL, althans niet op hun site: er staat onderaan De tekst op Wikipedia is vrij beschikbaar ... wat dus niet hun tekst is. Mogelijk kan het wel, maar echt zuiver is het misschien niet helemaal.
Verder vind ik de toevoeging aan het artikel vrij onzinnig: het gaat hier om een reclamestunt van een paar dagen, waarbij toevallig nu eens Wikipedia werd gebruikt (of dat werd althans geprobeerd). Een vermelding van een reclamecampagne is nu niet echt encyclopedische kennis: dat is eerder een faits-divers. Al bij al vind ik het een slecht idee voor een reclamestunt, die verder slecht uitgewerkt werd (naar mijn mening toch) en waaraan eigenlijk geen aandacht besteed dient te worden, laat staan waarvoor plaats moet zijn in een encyclopedie-artikel. --Tuvic 14 mrt 2007 21:14 (CET)
Dank je wel voor het terugzetten. Groeten, Elly 15 mrt 2007 10:08 (CET)
Sorry Elly, maar ik ben het hier niet mee eens. Stella linkt op dit moment dmv een permalink naar 1 van de eerder verwijderde en ongewenste versies van het verhaal. We worden genoemd als "bewijs", wat ik toch echt verdraaiing van de waarheid vind. Ik ga de versies dan ook opnieuw verwijderen. Ciell 15 mrt 2007 14:56 (CET)
Uiteraard moet dit verwijderd blijven! Stella misbruikt wikipedia, Tuvic treedt zeer kordaat op en dan plots moet dat teruggedraaid worden? Laten we ons dan zomaar misbruiken voor een reclamestunt? Terug verwijderen, en snel! Venullian (overleg) 15 mrt 2007 14:58 (CET)

Arvo Pärt[bewerken]

Hoi daar Ik zag dat je hier een categorie hebt gewijzigd. Op zich goed en alvast bedankt, maar bedoeling is dat Pärt in beide rubrieken blijft voorkomen, zowel in componist, als in componist 20e eeuw, en dus ook nog in estisch.

Als je nl niet weet uit welke eeuw hij komt moet je ontzettend zoeken. Dus vandaar.

Ceescamel 21 mrt 2007 16:59 (CET)

Hetgeen mijn bot (dus niet ik) veranderde, was de ene categorie omzetten naar de andere, en dat was op verzoek. Echt bewust bewerkt heb ik het artikel dus niet, en dus heb ik de categorieën ook niet bekeken.
Afgezien daarvan, lijkt jouw actie mij vrij onzinnig: alle mooi onderverdeelde componisten gewoon weer op een hoop gooien zorgt voor veel meer zoekwerk dan mooi ingedeeld in categorieën. Verder: als je naar Pärt zoekt, kan je gewoon de naam ingeven in de zoekbox. Als je de naam niet weet, dan zal je alvast ergens in een categorie aan het zoeken zijn, en dan is een hele hoop artikelen allemaal door elkaar niet iets waarin je wil beginnen zoeken. Meer info vind je op Help:Gebruik van categorieën. Mvg, --Tuvic 21 mrt 2007 21:45 (CET)

Flying[bewerken]

Bedankt voor de hulp, Flyingbird vind ik eigenlijk een veel mooiere naam! Smiley FlyingbirdFby0.jpg 1 apr 2007 20:51 (CET)

Graag gedaan. --Tuvic 1 apr 2007 22:06 (CEST)

Verdachte[bewerken]

Ja sorry zag het ook pas later. Wae®thtm©2007 | overleg 10 apr 2007 16:20 (CEST)

OK, in orde. --Tuvic 10 apr 2007 16:25 (CEST)

MediaWiki:Common.css[bewerken]

Helaas, de geblokte achtergrond is niet weg, zie [1] . - Erik Baas 20 apr 2007 18:02 (CEST)

Ik zie geen blokjes hoor. Misschien ben je iets vergeten: dit of dit misschien? --Tuvic 20 apr 2007 18:31 (CEST)
Grrr, straal vergeten... :-( Sorry ! - Erik Baas 20 apr 2007 18:36 (CEST)
Ok, in orde. :-) --Tuvic 20 apr 2007 18:39 (CEST)

Taxobox[bewerken]

Hey Tuvic,

Leeft dit project om het om te vormen nog. Ik dacht namelijk dat het geregeld was, maar ik zag het net weer toevallig staan bij Tasmaanse duivel. Als ik moet doen, moet je het zeggen, maar ik heb geen idee hoe heel die bots werken. Emiel 26 mei 2007 17:48 (CEST)

Neen, project loopt nog hoor. Alleen heb ik het de laatste tijd nogal druk, en schiet dit er even over. Ik probeer er zo snel mogelijk op terug te komen, hopelijk binnen enkele dagen. --Tuvic 26 mei 2007 22:06 (CEST)
Ok. Emiel 28 mei 2007 16:10 (CEST)

Bot description[bewerken]

Hi!

Please leave a small description of your bot on da:Wikipedia:Botformidlingen.

Thanks in advance,

Palnatoke

Done. --Tuvic 13 jun 2007 14:29 (CEST)

ms:Pengguna:TuvicBot[bewerken]

We at mswiki have agreed to use the "revised sorting order" on interwiki links. See m:Interwiki sorting order for more info. We have submitted a patch for pywikipediabot, but has not been applied yet by the developers. As the bug is affecting interwiki.py, we intended to block all running bots, your bot included, until their owners apply a manual patch. Your cooperation on the issue is appreciated. Please let me know if you have applied the patch or if you have further suggestions. 41.233.113.241 8 mrt 2008 12:21 (CET) (Aviator)

The patch should already be commited now. Thanks for unblocking my bot, but no thanks for blocking it in the first place. Non-event, actually, because you probably won't read this too. --Tuvic 26 mrt 2008 15:06 (CET)