Gebruiker:Xinon45/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Harry Prenger (Heerlen, 2 februari 1962) schrijft voor The Post Online, ZwartGoud en het Engelstalige Far Out Magazine over popmuziek. In 1988 begon hij te publiceren in het Nederlandse muziektijdschrift Opscene. Tevens werkte hij mee aan een aantal edities van OOR's Popencyclopedie, aan muziektijdschriften Heaven, Platenblad en schreef opiniestukken voor de Volkskrant. Behalve over muziek schrijft hij over beeldende kunst.

Interviews met Emile Roemer, Paul Depla, Anton Dautzenberg, Andy Summers, Stanley Donwood, Michel Huisman, Helen Verhoeven, Navid Nuur, DeWolff, Laurie Anderson, Blixa Bargeld van Einstürzende Neubauten, Jack White van The White Stripes en Alex Chilton.

In 2016 was hij gastcurator en medeorganisator van de tentoonstelling Visual Vinyl in museum Schunck, over lp's en albumhoezen gemaakt en gepubliceerd door kunstenaars. Artikel Volkskrant


Publicaties (selectie)

Lana Del Rey maakt met Norman Fucking Rockwell! een duister meesterwerk” (The Post Online 2019)

link recensie


Martin Scorsese's Bob Dylan film Rolling Thunder Revue is a masterful reconstruction of facts and fiction (Far Out Magazine 2019)

Link artikel


Emile Roemer burgemeester van Heerlen: 'Voor mij is een stad niet een verzameling panden, maar een verzameling mensen'” (ZwartGoud 2018)

Link interview


Rolling Stonesklassieker Sticky Fingers: schone lei en afrekening” (The Post Online 2017)

Link artikel


'Het album Lulu van Lou Reed en Metallica is slachtoffer van wereldwijde hetze' (Volkskrant 2012)

Link artikel


Boek

Visual Vinyl (Kettler Verlag Germany 2017)


Radio

Voor de VPRO maakte hij in 2001 twee afleveringen voor de radiouitzending Grensverkeer met avantgarde muziek. Voor De Concertzender was hij van 2001 tot 2006 samensteller van de radioprogramma's Pakrammel en 220 Volt met experimentele muziek.


Externe links

The Post Online

Far Out Magazine

Zwartgoud