Gerrit Hiemstra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gerrit Hiemstra
Gerrit Hiemstra in 2000
Gerrit Hiemstra in 2000
Volledige naam Gerrit Hiemstra
Geboren 19 augustus 1961
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1986 - heden
Bekend van NOS Journaal
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Media

Gerrit Hiemstra (Drachten, 19 augustus 1961) is een Nederlandse meteoroloog. Hiemstra is weerpresentator bij het NOS Journaal. Daarnaast is hij adviseur bij het weerbedrijf MeteoVista B.V. in Zeist, dat hij in 1995 heeft opgericht.

Biografie[bewerken]

Gerrit werd geboren in Drachten en groeide op in Suameer op een boerderij. Na de lagere school ging hij naar het vwo op het Ichthus College te Drachten en daarna naar de landbouwuniversiteit in Wageningen. Hier heeft hij drie jaar bij de studentenroeivereniging W.S.R. Argo geroeid.[1] Na zijn opleiding is hij getrouwd. Hij woont in Stokkum.

Carrière[bewerken]

Hiemstra is sinds de voltooiing van zijn studie Meteorologie aan de Wageningen University & Research in 1986 werkzaam in de meteorologie. Na zijn studie begon hij in 1986 als meteoroloog bij Meteo Consult. In 1995 werd hij hoofd van de operationele meteorologische dienst van het KNMI op Schiphol. In 1996 begon hij bij DLV Adviesgroep te Wageningen met de ontwikkeling van meteorologische advies- en consultancy-activiteiten voor de groene sector onder de naam DLV Meteo. Eind 2001 zijn deze activiteiten ondergebracht in de nieuwe onderneming MeteoVista. Naast de weerpresentaties bij het NOS Journaal werkt Hiemstra als meteorologisch adviseur mee aan verschillende meteorologische projecten. In 2004 werd hij genomineerd voor de Award Best Geklede Man.