God en klein Pierke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
God en klein Pierke
Genre Documentaire, praatprogramma
Speelduur 50 minuten
Redactie Els Roovers
Eindredactie Michel Vanhove
Hoofdrollen Martin Heylen
Regie Mathias De Neve
Joeri Weyn
Kenneth Taylor
Guillaume Graulx
Hazel Pleysier
Intromuziek Discombobulate - Hans Zimmer
(soundtrack Sherlock Holmes)
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Leen Lombaert
Woestijnvis
Uitzendingen
Start Seizoen 1: 2 november 2010
seizoen 2: 19 december 2011
Einde Seizoen 1: 28 december 2010
seizoen 2: 6 februari 2012
Afleveringen 17
Seizoenen 2
Netwerk of omroep VRT
Zender Eén
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

God en klein Pierke is een Vlaamse documentaire televisiereeks van productiehuis Woestijnvis waarin Martin Heylen gedurende een jaar een aantal personaliteiten volgde in hun dagelijks leven en met hen meerdere gesprekken voert. Op zoek naar de mens achter het icoon, probeerde Heylen antwoord te geven over of hun leven benijdenswaardig is en of ze gelukkig zijn. En elke aflevering sloot hij af met de vraag Wat vond je nu van mij? De opnames waren gespreid tussen oktober 2009 en november 2010 en brachten hem in onder meer Kaapstad, Fossombrone, Hasselt, New York, Parijs, Rome, Gent, Milaan, Weimar, Amsterdam, London, Straatsburg, Oostende, Tallinn, Riga, Nicosia, Barcelona, Sint-Martens-Latem, Zagreb, Belgrado, Toscane, Kosovo en Orval. Elke aflevering was opgebouwd rond één Vlaamse personaliteit.

Het programma haalde met de aflevering rond Godfried Danneels de hoofdpunten van de Vlaamse pers omdat Danneels in het programma dieper inging op zijn gevoelens bij het uitbreken van het pedofilieschandaal in de Belgische kerk. Begin 2011 ontving het programma ook een nominatie bij de Vlaamse Televisie Sterren in de categorie 'Beste Realityprogramma'.

Op 19 december 2011 startte het tweede seizoen van God en klein Pierke Daarin volgde Heylen onder andere Daniël Termont, Rudi Vranckx, Erik Van Looy en zuster Jeanne Devos. In dit seizoen werd elke bekende Vlaming gedurende maart 2011 en januari 2012 gevolgd. De vraag Wat vond je nu van mij? werd niet meer gesteld dit seizoen. Bij de tweede opeenvolgende nominatie, in 2012, won het programma de Vlaamse Televisie Ster in de categorie 'Beste Realityprogramma'.

De naam van de reeks is afkomstig van de Vlaamse uitdrukking 'Dat weet God en kleine Pierke', waarmee 'werkelijk iedereen' wordt bedoeld.

Seizoen 1[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 2[bewerken | brontekst bewerken]