Goele De Raedt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Goele De Raedt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 2 september 1978
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2002−
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Goele De Raedt (2 september 1978) is een Belgische actrice. Ze studeerde af in 2002 aan het conservatorium van Brussel. Ook volgde ze nog een zangopleiding aan het Conservatorium van Gent.

Op televisie was ze te zien in de series Wittekerke, Spoed, Zone Stad (Geertrui, vermoorde, jonge moeder) en Verschoten & Zoon. Ze speelde in november 2008 ook de rol van de bevallige biologie-lerares in Thuis. Sinds 2011 neemt ze de rol van schooldirectrice Impens op zich in Skilz. In de Eén-serie Albert II is ze in 2013 te zien als Wendy Van Wanten In 2020 speelt zij ook mee in de K3 film Dans van de Farao als Wenskat Cleo. En in Samson en Marie Ijsjestijd als kunstenares Trees

In 2021 bracht ze samen met Ivan Pecnik de voorstelling ‘Hij zei, zij zei, zij zei, hij zei’ over relaties.

In de show Jan Van Dijcke and Friends, een komische show vol sketches en bekende hits, deed ze in de zomer van 2023 ook mee.

Verder was ze te zien in verschillende professionele musicalproducties. Een overzicht:

Ze won in 2004 ook de Vlaamse Musicalprijs voor aanstormend talent en in 2006 voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Beauty and the beast. In februari 2011 bracht ze een cd "On The Road" uit samen met Marianne Carlier (o.a. Domino, de musical).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]