Golf Gerre Losone

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Golf Gerre Losone
Plaats Losone
Oprichting 2001
Architect Peter Harradine
Informatie
Holes 18
Par 71
Heren (geel) ? meter
CR 70,2
SR 124
Dames (rood) ? meter
CR 71,8
SR 130
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

Golf Gerre Losone is een Zwitserse golfclub in kanton Ticino, aan de zuidkant van de Zwitserse Alpen, bij het Lago Maggiore. De club werd op 8 september 2001 geopend.

De baan ligt te midden van lage rotsachtige bergen en kijkt uit op de zuidkant van de Alpen. Bij de aanleg van de baan werden veel stenen verwijderd en ter decoratie elders geplaatst. De baan heeft drie meren en veel oude palmen, olijf- en kastanjebomen.

De club heeft een golfschool, de Costantino Rocca Golf Academy, waar door Sabina Blok, Luca Cereghini, Carlos Duran en Emanuele De Giorgi hebben lesgegeven.

Nationale en internationale toernooien[bewerken | brontekst bewerken]

In 2006 werd op Losone de eerste editie gespeeld van het Deutsche Bank Ladies Swiss Open, onderdeel van de Ladies European Tour (LET). Winnares was Gwladys Nocera. In 2007 behaalde de Duitse Bettina Hauert hier haar eerste LET-overwinning en in 2008 won Suzann Pettersen, nadat de vierde ronde wegens zware regenval geannuleerd was.

Jaar Winnares Land
2008 Suzann Pettersen Vlag van Noorwegen Noorwegen
2007 Bettina Hauert Vlag van Duitsland Duitsland
2006 Gwladys Nocera Vlag van Frankrijk Frankrijk

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]