Grand Prix-wegrace van India

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Grand Prix van India voor motorfietsen is een motorsportrace, die in 2023 voor het eerst in het kader van het wereldkampioenschap wegrace werd verreden. De race wordt gehouden op het Buddh International Circuit. Het is de eerste internationale motorsportrace die op deze baan werd gehouden; in 2013 stond een race in het wereldkampioenschap superbike gepland, maar deze werd afgelast vanwege aanpassingen aan het circuit.

Statistiek WK-races[bewerken | brontekst bewerken]

Editie[1] Seizoen Circuit Klasse Winnaar Tweede Derde Poleposition Snelste ronde
1 2023 Buddh Moto3 Vlag van Spanje Jaume Masiá (Honda) Vlag van Japan Kaito Toba (Honda) Vlag van Japan Ayumu Sasaki (Husqvarna) Vlag van Spanje Jaume Masiá (Honda) Vlag van Japan Ayumu Sasaki (Husqvarna)
Moto2 Vlag van Spanje Pedro Acosta (Kalex) Vlag van Italië Tony Arbolino (Kalex) Vlag van Verenigde Staten Joe Roberts (Kalex) Vlag van Verenigd Koninkrijk Jake Dixon (Kalex) Vlag van Spanje Pedro Acosta (Kalex)
MotoGP Vlag van Italië Marco Bezzecchi (Ducati) Vlag van Spanje Jorge Martín (Ducati) Vlag van Frankrijk Fabio Quartararo (Yamaha) Vlag van Italië Marco Bezzecchi (Ducati) Vlag van Italië Marco Bezzecchi (Ducati)

Noot[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Officieel vond er geen telling plaats