Greenwheels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Greenwheels
Greenwheels Peugeot 107 in Hengelo.
Greenwheels Peugeot 107 in Hengelo.
Oprichting 21 juni 1995
Oprichter(s) Gijs van Lookeren Campagne, Jan Borghuis
Land Vlag van Nederland Nederland
Sector Mobiliteit
Website http://www.greenwheels.nl/
Portaal  Portaalicoon   Economie

Greenwheels is een bedrijf dat auto's verhuurt aan mensen die samen met andere mensen een auto willen delen.

Greenwheels werd in 1995 in Rotterdam opgericht door Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis. De oprichters vonden het inefficiënt dat een auto het grootste deel van de dag stil staat. Een stilstaande auto neemt niet alleen een parkeerplaats in beslag, maar kost ook geld. Negentig procent van autokosten bestaat uit vaste kosten, de overige 10% zijn de variabele kosten van brandstof. De conclusie die de oprichters daaruit trokken was dat het economisch efficiënter en milieuvriendelijker is als een auto meerdere gebruikers heeft.

Geschiedenis[bewerken]

Greenwheels begon in 1995 met drie leenauto's in Rotterdam. Dankzij de investering van de Rotterdamse 'duurzaamheidgoeroe' Eckart Wintzen in 1997 kon het bedrijf groeien en kreeg het bedrijf in meer steden uitgiftepunten. Het wagenpark groeide, men kon aanvankelijk kiezen uit meerdere typen auto's: de Peugeot 107, Peugeot 207 station, de Peugeot iOn, een Peugeot bestelbus, de Volkswagen Caddy en de Volkswagen Up.

Groei werd door het bedrijf verder gerealiseerd door overnames van een aantal branchegenoten. In 1999 sloot Greenwheels een contract met de NS om auto's te plaatsen bij treinstations.

In 2004 maakte Greenwheels de stap naar het buitenland: vanaf toen werd de service ook beschikbaar in Duitsland nadat het bedrijf het Duitse Stattauto overnam.[1] Greenwheels heeft ook geprobeerd in het Verenigd Koninkrijk voet aan de grond te krijgen maar vanwege te weinig klanten zijn alle activiteiten in dit land gestaakt per 1 maart 2013.

In 2009 had Greenwheels in Nederland een geschat marktaandeel van 70%. In meer dan 70 steden waren leenauto's beschikbaar. In 2013 waren er zo'n 1700 uitgiftpunten met een of meer auto's. Ook in Duitsland is Greenwheels marktleider.

In 2010 kwamen er in Den Haag 23 extra uitgiftepunten bij vanwege de groeiende vraag naar deelauto's.[2] Het aantal auto's van Greenwheels in Den Haag bedraagt na deze uitbreiding 91. Inmiddels maken 1.750 Hagenaars gebruik van de auto's.

In 2012 nam Pon Automobiel een aandeel in het bedrijf, waarna het in april 2013 60% van de aandelen overdeed aan de financiële tak van Volkswagen.[3] Na dit besluit zijn er alleen nog Volkswagens opgenomen in de vloot van Greenwheels.

Gang van zaken[bewerken]

Om een Greenwheels-auto te kunnen gebruiken is een abonnement nodig, men betaalt een borgsom en krijgt een pasje. De beschikbare auto's staan verspreid over onbemande uitgiftepunten die slechts bestaan uit een gereserveerde parkeerplaats.

Een gebruiker reserveert telefonisch of via internet de auto op een bepaald uitgiftepunt voor een bepaald tijdvak. Daar wordt de auto opgehaald en na gebruik weer teruggezet. Het deelnemerspasje pasje fungeert als sleutel om de auto te openen, ook is de wagen te openen per mobiele telefoon. Tussen het terugbrengen door een klant en het ophalen door de volgende is er meestal geen inspectie van de auto door een medewerker. Er zijn boetebepalingen voor het geval de auto vuil of met een benzinetank die minder dan een kwart vol is wordt achtergelaten, of als de auto te laat wordt teruggebracht. Bij het ophalen van een auto moet deze eerst op schade worden gecontroleerd; als een schade nog niet in het schadeoverzicht in de automap staat dan moet deze vóór het starten telefonisch worden doorgegeven. Met een speciale tankpas die in de auto aanwezig is tankt men zonder te betalen. Brandstofkosten worden per kilometer berekend.

Houders van een NS-Voordeelurenkaart, NS-/OV-jaarkaart, OV-studentenkaart of NS-Jaartrajectkaart of met een abonnement van het Rotterdamse vervoerbedrijf RET kunnen het abonnementsgeld gebruiken als tegoed voor de kosten per kilometer (excl. brandstof). Vanaf een klein aantal kilometers per maand betekent dit per saldo dat er alleen kosten per uur en per kilometer worden betaald.

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar. De hoogte is afhankelijk van hoeveel een huurder van een auto gebruik maakt. De minimum huurperiode is 15 minuten. De kosten per uur zijn in het weekend hoger en 's nachts lager. Het eigen risico kan worden verlaagd voor een vast bedrag per reservering.

Kosten[bewerken]

Volgens het Nibud kan autodelen zoals bij Greenwheels voordelig zijn bij een gebruik van minder dan 10.000 km per jaar.[4] De Consumentenbond meldde in 2010 dat het omslagpunt bij 12.000 km per jaar en maximaal 120 gebruiksdagen per jaar ligt.[5] Beide berekeningen lijken te veronderstellen dat een eigen auto een wat duurder model is dan de compacte auto's die Greenwheels aanbied. Eigen bezit van een vergelijkbare auto zou in 2012 bij 5000 km per jaar ongeveer €150 per maand kosten.[6] Voor dat bedrag zou men, met de tarieven van 2012, ongeveer 5000 km per jaar bij Greenwheels kunnen besteden, op basis van 9 uur per week.

Elektrische auto's[bewerken]

Greenwheels heeft een pilot gehouden in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht met in totaal 25 elektrische Peugeot iOn deelauto's.[7]

De 100% elektrische deelauto's van Greenwheels hadden net zoals de andere auto's van Greenwheels een eigen parkeerplaats, maar dan met een oplaadpunt van Essent. Een oplaadsnoer voor het snellaadpunt van Essent en een laadsnoer voor het opladen via een regulier stopcontact waren in de auto aanwezig. Mede dankzij overheidssubsidies was de kilometerprijs van deze auto lager dan van de andere Greenwheels auto's. Een nadeel was de beperkte actieradius en de lange oplaadtijd. In 2013 werd de pilot wegens gebrek aan animo gestaakt.

Externe link[bewerken]