Greg Vanderidt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Greg Vanderidt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Gregoire François Vanderidt
Geboortedatum 1 augustus 1970
Geboorteplaats Vilvoorde, België
Clubinformatie
Huidige club Vlag van België Racing Mechelen
Functie Hoofdtrainer
Contract tot 2023
Getrainde teams
2015–2018
2018–2021
2021–2022
2022
2022–
Vlag van België KFC Eppegem
Vlag van België Rupel Boom
Vlag van België Beerschot VA (assistent)
Vlag van België Beerschot VA
Vlag van België Racing Mechelen

* Bijgewerkt op 11 februari 2022
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Gregoire François Vanderidt (Vilvoorde, 1 augustus 1970)[1] is een Belgisch voetbalcoach. Hij werd op 7 februari 2022 aangesteld als hoofdcoach van de Belgische eersteklasser Beerschot Voetbalclub Antwerpen nadat hij er eerder op het seizoen ook al actief was als assistent-coach.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vanderidt werd op 1 augustus 1970 geboren als zoon van een Belgische vader en Spaanse moeder. Als jeugdspeler was hij zelf actief binnen de jeugdopleiding van KV Mechelen. Op de positie van doelman schopte hij het tot de beloften van de Mechelse club.

Hij was in de lagere Belgische reeksen actief als hoofdtrainer van KGR Katelijne en KFC Eppegem. Dit combineerde hij met een baan als leidinggevende bij de Brusselse distributienetbeheerder Sibelga. Op 4 november 2018 verliet hij Eppegem om trainer te worden bij Rupel Boom, een club die actief is in de Eerste klasse Amateurs, de hoogste niet-professionele reeks in het Belgisch voetbal.

In september 2021 kreeg hij bij Belgisch eersteklasser Beerschot Voetbalclub Antwerpen de kans om de overstap naar het profvoetbal te maken. Hij werd er assistent achter de nieuwe Argentijnse hoofdcoach Javier Torrente. Begin februari 2022 werd Vanderidt benoemd tot nieuwe hoofdcoach van Beerschot nadat Torrente ontslagen werd wegens tegenvallende resultaten, de club stond op dat moment allerlaatste in de Eerste klasse A met 10 punten achterstand op de voorlaatste RFC Seraing.