Harm-Jan van Schaik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Harm-Jan van Schaik
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam H.J. van Schaik
Geboren Sprang-Capelle, 25 juni 1976
Functie burgemeester van Harderwijk
Sinds 11 januari 2013
Partij CDA
Religie protestants
Politieke functies
2006-2006 lid stadsdeelraad van Amsterdam-Zeeburg
2006-2010 dagelijks bestuurder van Amsterdam-Noord
2010 lid stadsdeelraad van Amsterdam-Noord
2010-2012 voorzitter CDA Amsterdam
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Harm-Jan van Schaik (Sprang-Capelle, 25 juni 1976) is een Nederlandse politicus van het CDA. Sinds 11 januari 2013 is hij burgemeester van de gemeente Harderwijk.[1]

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Van Schaik is geboren in Sprang-Capelle, Brabant en groeide op in Woudenberg waar hij van 1982 tot 1988 naar de Koningin Julianaschool ging. Vervolgens volgde hij van 1988 tot 1995 de VWO aan het Corderius College in Amersfoort. Hierna ging hij naar de Universiteit van Amsterdam waar hij van 1995 tot 2002 de studies Planologie en sociologie doorliep.

Na zijn studie heeft Van Schaik gewerkt als beleidsadviseur en Hoofd Wonen bij de gemeente Purmerend. In 2006 is hij dagelijks bestuurder geworden in Amsterdam-Noord, de plek waar hij eerder ook als stagiair werkzaam is geweest. Hij had hier de portefeuilles: grondzaken, vastgoed, buurtgericht werken, markten, openbare ruimte, haven, verkeer&vervoer, dierenwelzijn en landelijk-Noord. Vanuit deze functie was hij lid van AMPORTS (het bestuur van de Amsterdamse Haven) en het db van Landschap Waterland. Na zijn afscheid als wethouder in Amsterdam-Noord is hij werkzaam geweest als Interim Manager bij ACTA-Advies in Amersfoort en als Unitmanager Beleid bij de gemeenten Wassenaar en Voorschoten.

Politiek[bewerken | brontekst bewerken]

In 1994 werd Van Schaik actief lid van de jongerenafdeling van CDA in Utrecht. Hij richtte de jongerenafdeling CDJA Woudenberg op, was hier voorzitter van en was daarna voorzitter van de Provinciale delegatie Utrecht van de CDJA Raad. In 2002 werd hij raadslid in het stadsdeel Zeeburg om vervolgens in 2006 de overstap te maken naar het dagelijks bestuur in stadsdeel Amsterdam-Noord.[2] Van Schaik was van 2006 tot 2010 wethouder van stadsdeel Amsterdam-Noord. In 2012 werd hij voorgedragen als nieuwe burgemeester van Harderwijk als opvolger van John Berends, die burgemeester is geworden van Apeldoorn.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Van Schaik is getrouwd en vader van vier kinderen. Hij is de eerste burgemeester van Harderwijk die woonachtig is in Hierden, een dorp wat valt onder de gemeente Harderwijk. Hij is een groot liefhebber van de Citroën 2cv. Van Schaik is lid van het Fonteinwerk binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Voorganger:
A.E.H. van der Kolk (wnd.)
Burgemeester van Harderwijk
2013 - heden
Opvolger:
-