Harry Mens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Harry Mens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Hermanus Clemens Maria Mens
Geboren Lisse, 29 januari 1947
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Makelaar
Televisiepresentator
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media
Mens Makelaars (Lisse)

Hermanus Clemens Maria (Harry) Mens (Lisse, 29 januari 1947) is een Nederlandse makelaar en televisiepresentator.

Levensloop[bewerken]

Mens werd geboren te Lisse in een rooms-katholiek gezin. Tijdens zijn jeugd overleed zijn vader. Mens moest diens rol als gezinshoofd overnemen. Hij begon als handelaar in bloembollen en werd later makelaar in onroerend goed. Zijn kantoor heet Mens Makelaars en is gevestigd in Lisse. Anno 2009 bemiddelt Mens vooral in bedrijfsmatig vastgoed en exclusieve woonobjecten in het hogere segment van de markt. Daarnaast haalde hij de tenor Luciano Pavarotti naar Nederland en publiceerde hij in 1997 een autobiografie (Als een Mens iets wil). Mens heeft diverse contacten in de beleggings- en vastgoedsector.

Mens was persoonlijk bevriend met Pim Fortuyn, die hij vele malen ontving in zijn programma. Hij trad ook op als belangrijk financier van de LPF. Hij kwam bovendien nog in het nieuws doordat hij al jarenlang naast zijn wettige echtgenote een tweede (Marokkaanse) vrouw heeft, met wie hij ook dochters heeft. Zijn dochter Suze Mens treedt regelmatig op als presentatrice in het televisieprogramma Business Class.

Harry Mens heeft uit drie relaties vijf dochters, en is tevens grootvader.[1]

Business Class[bewerken]

Bij het grote publiek is Mens vooral bekend als presentator van het televisieprogramma Business Class. Dit programma wordt sinds 1999 op zaterdag in de Hotels van Oranje (Grand Café 't Elfde Gebod) te Noordwijk opgenomen en wordt op zondagochtend en -avond uitgezonden door RTL7. Een deel van de gasten kocht een plekje in het programma, waarbij men zelf de vragen kon aangeven. Onder de gasten hebben zich enige dubieuze figuren bevonden. De fraudeurs achter Palm Invest en Easy Life hebben bij Mens zendtijd gekocht. De vermoorde Willem Endstra was vlak voor zijn dood te gast in het programma en liet destijds weten niets te maken te hebben met de onderwereld.

Op zondag 13 juni 2010 kwam Mens nogmaals in opspraak toen hij in zijn programma Business Class stelde dat informateur en voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD Uri Rosenthal 'een soort lobby' had opgetuigd met plaatsvervangend burgemeester van Amsterdam Lodewijk Asscher (PvdA) en PvdA-leider Job Cohen. Mens wees er op dat ze alle drie joodse mensen zijn en sprak van een Joodse samenzwering.[2] In de wandelgangen zou hij hebben gehoord dat ze met elkaar een 'kongsi' hebben gevormd om naar paars toe te gaan. In augustus 2011 liet Mens weten dat hij in juni van dat jaar een nepgast in zijn programma had. Onder de naam van ondernemer Oscar van der Laan kocht TV Lab (pilot-uitzending van VARA's RamBam) voor 14.500 euro via TV-productiebedrijf CCCP een item in het praatprogramma. Deze ondernemer kwam in de uitzending met zijn bedrijf Caxza, gespecialiseerd in het maken van kleding uit koeienmest.

Schikking met OM[bewerken]

Op 29 mei 2012 trof Mens een schikking met het Openbaar Ministerie wegens het opmaken van een valse factuur. Hij betaalde een boete van 20.000 euro en zijn bedrijf, Mens Makelaardij, betaalde een boete van 80.000 euro. Het functioneel parket vond deze factuur in het kader van het Klimop-onderzoek. De onderneming zou een factuur van anderhalf miljoen euro hebben verzonden aan Bouwfonds voor werkzaamheden die niet waren verricht. De schikking bestond ook uit het betalen van 650.000 euro aan Rabo Vastgoedgroep, waar Bouwfonds onderdeel van is.[3][4]

Crematorium[bewerken]

In september 2016 opende Mens Crematorium Duin & Bollenstreek. Daarbij is een bestaande bollenschuur in Lisse omgebouwd tot crematorium.[5]