Hawaii Five-0

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hawaii Five-0
Hawaii Five-0 2010 logo.svg
Genre Actie, misdaad
Speelduur 42 minuten
Bedenker Leonard Freeman
Ontwikkelaar Alex Kurtzman
Peter M. Lenkov
Roberto Orci
Hoofdrollen Alex O'Loughlin
Scott Caan
Daniel Dae Kim
Grace Park
Masi Oka
Terry O'Quinn
Michelle Borth
Chi McBride
Meaghan Rath
Beulah Koale
Muziek Keith Power (2010-2016)
Brian Tyler (2010-2016)
Intromuziek Morton Stevens
Brian Tyler
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series Hawaii Five-O (origineel)
NCIS: Los Angeles
Uitzendingen
Start 20 september 2010
Afleveringen 228
Seizoenen 10
Netwerk of omroep CBS
Website
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Hawaii Five-0 is een Amerikaanse misdaadreeks over een elite-politieteam in Hawaï, en is een remake van Hawaii Five-O dat van 1968 tot 1980 werd uitgezonden.

De eerste aflevering is in Amerika uitgezonden door CBS op 20 september 2010, dat was exact 42 jaar na de première van de originele reeks.

Synopis[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Luitenant ter Zee der 1e klasse Steve McGarrett vervoert met zijn SEAL-team de belangrijke gevangene Anton Hesse, maar dan krijgt hij een telefoontje van zijn vader die bedreigd wordt door Victor Hesse, die de vrijlating van zijn broer eist. Het team wordt dan zwaar aangevallen en Anton Hesse komt ter plaatse om het leven, daar kan Victor niet mee leven en schiet John McGarrett, Steve’s vader, dood. Steve gaat naar Hawaï om de begrafenis te regelen, maar heeft daar ook een ontmoeting met de gouverneur van Hawaï. Zij biedt hem volledige immuniteit en volledige inzet bij het opsporen van zijn vaders moordenaars. Steve bedankt daar eerst voor, maar na een aanvaring met Det. Danny Williams van H.P.D. besluit hij toch op het voorstel in te gaan en Steve laat zich overplaatsen naar de vrijwillige eenheid en neemt de taak op zich om het team op te gaan zetten. Hij zoekt een oude vriend van zijn vader, een voormalig agent die werd beschuldigd van corruptie, Chin Ho Kelly op. Hij wil hem ook bij het team hebben, maar Chin voelt daar in eerste instantie weinig voor, aangezien hij de naam van corrupte agent heeft, maar besluit daarna om toch in zee te gaan met Steve. Het team krijgt dan langzaam zijn vorm en als het bij een zaak een vrouw undercover moet laten gaan, heeft Chin de perfecte kandidate; aankomend agente Kono Kalakaua. Zij is het nichtje van Chin, voormalig surfkampioene en binnenkort dus een agente van H.P.D. Steve wil haar er graag bij hebben en besluit al op de zaken vooruit te lopen door haar aan te nemen. Kono neemt de kans maar al te graag aan en zo heeft het team zich geformeerd. Het team wordt belast met zeer uiteenlopende zaken, maar de rode draad in de serie is toch de zoektocht naar de moordenaar van zijn vader. Al snel komt Steve erachter dat zijn moeder, waarvan hij dacht dat ze bij een auto-ongeluk om het leven was gekomen, is vermoord door een autobom die eigenlijk voor zijn vader bedoeld was. Zo komt hij langzaam maar zeker de onderwereld in van Hawaï en merkt al gauw dat de touwtjes in handen zijn van ene Wo Fat, de grootste criminele baas op Hawaï. Er gebeurt niets zonder dat hij er van weet en Steve gaat op jacht naar bewijzen om Wo Fat achter de tralies te krijgen voor de moord op zijn ouders. John McGarrett was namelijk bezig om een zaak aan het licht te brengen van een aantal corrupte agenten, maar hij kon dit aan niemand vertellen. Zijn onderzoek was zo geheim dat hij het met puzzels en cryptogrammen verwoordde aan Steve, die de enige was die zijn puzzels kon oplossen.

In mei 2012 had Hawaii Five-0 een cross-over met NCIS: Los Angeles.[1]

Rolverdeling[bewerken]

Acteur/Actrice Personage Seizoenen
1 2 3 4 5 6 7 8
Alex O'Loughlin Steven J. "Steve" McGarrett Hoofdrol
Scott Caan Danny Williams Hoofdrol
Daniel Dae Kim Chin Ho Kelly Hoofdrol
Grace Park Kono Kalakaua Hoofdrol
Masi Oka Dr. Max Bergman Bijrol Hoofdrol
Lauren German Lori Weston Gastrol Archiefbeelden Archiefbeelden
Michelle Borth Catherine Rollins Bijrol Hoofdrol Gastrol Bijrol
Chi McBride Lou Grover Hoofdrol
Jorge Garcia Jerry Ortega Bijrol Hoofdrol
Taryn Manning Mary Ann McGarrett Gastrol Archiefbeelden Gastrol
Meaghan Rath Tani Ray Hoofdrol
Beulah Koale Junior Reigns Hoofdrol
Taylor Wily Kamekona Tupuola Bijrol Hoofdrol
Dennis Chun Duke Lukela Bijrol Hoofdrol
Kimee Balmilero Dr. Noelani Cunha Bijrol Hoofdrol
Ian Anthony Dale Adam Noshimuri Bijrol Hoofdrol

Terugkerende rollen[bewerken]

Bronnen[bewerken]