Hilde Vanhulle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hilde Vanhulle
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 13 augustus 1968
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 1994-heden
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Hilde Vanhulle (13 augustus 1968)[1] is een Vlaamse actrice.

Ze speelt Kabouter Smal in de reeks Kabouter Plop van Studio 100. In 1999 werd dit personage geïntroduceerd in de serie. In 2003 werd ze uit de reeks geschreven en was ze niet meer te zien. Wel speelt ze sinds het najaar van 2013 mee in de theatershows als vervanging van Chris Cauwenberghs. Dat jaar had ze een nevenrol in Spring als Laura die tijdelijk dansles kwam geven in de plaats van Maggy Lejeune. ook is ze te zien in een aantal specials. Ze speelde ook nog Kabouter Smal in een aantal soloshows in Plopsaland de Panne. Daarnaast had ze een gastoptreden in de serie Spoed als de moeder van Justine Peyskens (2002). In 1994 vertolkte ze Wiske in Suske & Wiske De Musical.

In het theater speelde ze onder meer vier seizoenen mee in het poppentheaterstuk Grote Pien, Kleine Pien van het uit Antwerpen afkomstige reisgezelschap Theater De Spiegel.

Met Mitta Van der Maat, Wanda Joosten en Anne Mie Gils zong ze in NoNonsense, een groep die meerdere tournees afwerkte.

Van 2014 tot 2017 speelde ze de rol van Tori De Rover in de jeugdserie Ghost Rockers op Ketnet.

Musicals[bewerken | brontekst bewerken]

In het schooljaar 1994-1995 bracht Hilde Vanhulle de rol van Wiske voor het eerst op het theater tot leven met Suske en Wiske: De Musical van het Koninklijk Jeugdtheater. De première vond plaats op 28 oktober 1994 in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Ze speelde Wiske ook in de Nederlandse tournee. De tournee werd op 29 oktober 1995 afgesloten in de Rotterdamse Schouwburg.

1998: In Pippi Langkous speelde ze Annika en understudy Pippi Langkous. Hiermee toerde ze door België.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]