Hochschule für Musik und Theater Hamburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het hoofdgebouw van de Hochschule für Musik und Theater Hamburg in het Budge-Palais

De Hochschule für Musik und Theater Hamburg in een hogeschool voor muziek in het district Eimsbüttel van Hamburg, die opgericht werd in 1950.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Hochschule für Musik und Theater Hamburg ontstond uit de privé schouwspelschool van Annemarie Marks-Rocke en Eduard Marks en werd in 1950 onder de naam Staatliche Hochschule für Musik opgericht. De eerste directeur was Philipp Jarnach. Toen was de hogeschool nog op meerdere gebouwen verdeelt. Nadat in 1954 ook een studierichting Protestantse kerkmuziek ingericht was, kon de hogeschool in 1956 in het Budge-Palais vertrekken. In 1967 werd de naam veranderd in Staatliche Hochschule für Musik und darstellende Kunst, omdat ook de studierichtingen theater en opera uit de naam herkenbaar te maken.

In 1970 werd het Budge-Palais om een nieuw gebouw verbreed. Sinds 1991 heet deze hogeschool nu Hochschule für Musik und Theater Hamburg. In 2003 werd het Budge-Palais opnieuw verbreed, om de bibliotheek erin te plaatsen.

Tegenwoordig[bewerken | brontekst bewerken]

De hogeschool beschikt over een eigen theater, genoemd Forum, met orkestbak en biet 450 zitplaatsen. Hier worden jaarlijks rond 10 opera producties en de projecten van de klas voor schouwspel uitgevoerd. In 2005 waren 750 studenten bij deze hogeschool ingeschreven. Rond 270 professoren, docenten en bestuursleden werken aan de hogeschool. Sinds oktober 2004 staat dit instituut onder de directie van Elmar Lampson.

Sinds 1982 geeft het aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg ook een popkurs.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Directeuren[bewerken | brontekst bewerken]

Bekende studenten[bewerken | brontekst bewerken]


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Hochschule für Musik und Theater Hamburg van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.