Hollywood Undead

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hollywood Undead
Hollywood Undead
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2005 - heden
Genre(s) rock, metal, crunkcore
Label(s) A&M/Octone Records
Leden
Zang Johnny 3 Tears
Zang/Gitarist Charlie Scene
Zang/Toetsenist/Gitarist J-Dog
Zang/Gitarist Funny Man
Zang Danny
Oud-leden
Zang Shady Jeff
Zang/Producer Deuce AKA Tha Producer
Zang/Drums Da Kurlzz
Officiële website
(en) Allmusic-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hollywood Undead is een rockband, opgericht in 2005 in Los Angeles (Californië) Verenigde Staten. De band begon met zeven leden, na wat onenigheid in de band is Shady Jeff echter uit de band gezet. In 2008 heeft de band haar debuutalbum Swan Songs uitgebracht. Eind 2009 verliet Deuce de band en sinds 2017 heeft ook Da Kurlzz de band verlaten omwille van onbekende redenen. De band telt momenteel vijf leden: Charlie Scene, Funny Man, J-Dog, Johnny 3 Tears en Danny.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hollywood Undead bestaat uit: Jorel Decker (J-Dog), George Ragan (Johnny 3 Tears), Jordon Terrell (Charlie Scene), Daniel Murillo (Danny) en Dylan Alvarez (Funny Man). Aron Erlichman (Deuce A.K.A Tha Producer) was mede-oprichter van de band maar heeft inmiddels de band verlaten. De bandleden zijn met elkaar opgegroeid. Alle leden hebben voor Hollywood Undead in andere bands gezeten.[bron?]. In 2005 begonnen J-Dog en Deuce deze band met het nummer 'The Kids', dat op hun MySpace-pagina stond. Voor een lange tijd was Hollywood Undead een van de best beluisterde bands[bron?] op MySpace zonder label. Kort hierna sloten de andere vier heren zich bij Hollywood Undead aan, waaronder Shady Jeff, deze is echter na een half jaar uit de band gezet. MySpace Records toonde interesse in Hollywood Undead, en bood ze een contract aan. Maar hun muziek zat vol met scheldwoorden, en dit wilde MySpace Records veranderen. Hollywood Undead weigerde[bron?] en overwoog om zelf het album uit te brengen. Dit was niet nodig, want A&M/Octone Records gaf de band de kans om hun album uit te brengen zoals zij dat graag wilde. Zo konden ze hun muziek laten zoals het was. Op 2 september 2008 vond de release van hun 1e studio-album 'Swan Songs' plaats, met hun singles 'No. 5' en 'Undead'. In juli 2009 wordt deze goud. Toen is er ook een nieuwe leadzanger, Danny, bijgekomen. De leden van Hollywood Undead dragen elk opvallende maskers. Ze hebben alle zes een eigen masker ontworpen, sommigen 'omdat ze het gewoon mooi vonden', achter sommige maskers zit echter een verhaal. Hollywood Undead wordt vaak vergeleken met Slipknot, een andere band die ook maskers draagt. Zelf vinden ze dit geen goede vergelijking. 'De leden van Slipknot dragen maskers om een heel andere reden. Maar ook Slipknot was niet de enige, daarvoor had je nog andere bands die ook maskers droegen,' aldus Charlie Scene[bron?]. 'Zij dragen maskers om hun identiteit te verbergen. Dat is bij ons absoluut niet het geval, bij ons is het meer een mode-statement. We vinden ze gewoon mooi,' aldus Johnny 3 Tears[bron?]. Hollywood Undead valt ook op dankzij hun uitgesproken mening[bron?]. Ze rappen over seks, drugs, alcohol en vrouwen scoren, zoals in hun nummers 'Everywhere I go' en 'No Other Place'. Maar ze hebben het ook over de minder leuke kanten van het leven: verslaving, liefdesverdriet, depressies en zelfmoord, zoals in de nummers 'Black Dahlia', 'The Diary' en 'Young' . De band heeft vooral fans in de leeftijdscategorie van 12 t/m 25 jaar.

In het voorjaar van 2010 werd bekend dat Deuce de band had verlaten, waarschijnlijk na een ruzie met de andere leden. Hij bracht een disstrack uit, genaamd "Story of a Snitch" (op de muziek van Airplanes, een liedje van B.o.B.) richting Hollywood Undead en sloot zich aan bij een andere band, genaamd 9lives. Op 8 april 2011 verschijnt hun tweede studioalbum American Tragedy, met hun singles 'Been To Hell' en 'Hear Me Now'.

In 2013 verscheen Notes From the Underground, hun derde studio-album. Deze bereikte een zeer hoge plaats en was erg gewild bij fans. Twee jaar later, in 2015, kwam hun vierde studio-album Day of the Dead uit. Dit album bevatte nummers van verschillende genres, zoals 'Guzzle, Guzzle' en 'Sing'.

Op 25 juli 2017 brachten ze 'California Dreaming', de eerste single van hun nieuwe album 'Five' uit. Het nummer neigt over het algemeen meer naar het rockgenre. Het album kwam uit op 27 oktober 2017.

Reizen[bewerken | brontekst bewerken]

Hollywood Undead is een paar keer in Nederland geweest. Op 16 februari 2009 kwamen ze voor het eerst, in de Melkweg (Oude zaal), Amsterdam om daar een concert te geven. Op 1 juni 2009 stonden ze in de tentstage op het Pinkpop festival. Op 3 juni 2009 stonden ze weer in de Melkweg, deze keer in 'The Max'. 15 december 2009 gaven ze nog een concert in de Melkweg (Oude zaal). Op 9 juni 2011 stond Hollywood Undead weer in de Melkweg, in de zaal 'The Max'. En voor het laatst op 26 november 2014, wederom in de Melkweg (Oude zaal). Op 26 maart 2016 zal Hollywood Undead weer te zien zijn in de Melkweg, dit keer weer in de zaal 'The Max'.

In België trad Hollywood Undead op op 20 juni 2015 en 22 juni 2018, tijdens Graspop Metal Meeting, en op 13 april 2016 in AB, Brussel.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Swan Songs 02-09-2008 06-06-2009 90 1
Desperate Measures 10-11-2010
American Tragedy 04-04-2011
Notes from the Underground 08-01-2013
Day of the Dead 30-03-2015
Five 27-10-2017
Psalms 02-11-2018
New Empire, Vol. 1 14-02-2020
New Empire, Vol. 2 04-12-2020

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]