Hometrainer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hometrainer
Bioscoopjournaal uit 1976 over een wielerzesdaagse op hometrainers in Valkenswaard.

Een hometrainer is een fitnessapparaat waarop fietsbewegingen gemaakt kunnen worden om zodoende de lichamelijke conditie een positieve impuls te geven. Hometrainers die speciaal bedoeld zijn voor sportscholen zijn vaak van hogere kwaliteit dan hometrainers bedoeld voor thuisgebruik.

Voor hometrainers geldt vaak: hoe zwaarder het apparaat, des te hoger de kwaliteit. Dat hangt samen met met de hoeveelheid staal die verwerkt is in het apparaat. Maar vooral het ervaren van een hometrainer is belangrijk. Door een paar minuten te fietsen blijkt of een bepaald model bij iemand past of niet. Ook de mogelijkheden van een computer zullen zodoende pas echt duidelijk worden.

Productie[bewerken]

Tegenwoordig worden de meeste hometrainers geproduceerd in China. Het merk mag dan wel Amerikaans of Duits zijn en hierdoor veel vertrouwen uitstralen, uiteindelijk produceren zowel bekende als onbekende merken hun apparaten in dezelfde fabrieken in China. Omdat deze apparaten wel aan westerse eisen moeten voldoen hoeft er aan de kwaliteit niet getwijfeld te worden.