Hotelschool Ter Duinen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Hotelschool Ter Duinen is een katholieke secundaire hotelschool in de Belgische plaats Koksijde.

Geschiedenis[bewerken]

De school werd op vraag van de bisschop van Brugge door pastoor Jozef Berten in 1946 opgericht in de Mijn, een vakantieoord van de Centrale der Vrije Mijnwerkers.

Aanbod[bewerken]

De hotelschool organiseert in de eerste, tweede en de derde graad van het secundair onderwijs de opleiding "hotel" in het Technisch secundair onderwijs en de opleiding "restaurant en keuken" in het Beroepssecundair onderwijs. Een uitgebreide keuze van zevende specialisatiejaren vervolledigt de opleiding. Daardoor wordt de school ook bezocht door leerlingen die in hun secundair onderwijs geen studierichting in de hotelsector hebben gevolgd, maar er zich toch willen in verdiepen. Ook voor volwassenen biedt de school een (aanvullende) opleiding in de sector.

Behalve in meewerkende hotels en restaurants volgen de leerlingen ook stage in een eigen "schoolhotel" en verschillende restaurants op de campus.

Sommige afgestudeerden staan vermeld in de GaultMillau- of de Michelingids. De school trekt leerlingen aan uit Vlaanderen en uit Nederland, de grote meerderheid verblijft in het internaat dat aan de school verbonden is.

Veel "anciens"/ "coxydiens" van Koksijde houden contact via de oud-leerlingenbond, die de grootste van Europa is.[bron?] Het maandblad "Hospes" bevordert het houden van een band met de school.

Enkele afgestudeerden[bewerken]

Externe link[bewerken]