Huibert Pols

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Huibert Pols
HuibertPols.JPG
Persoonlijke gegevens
Volledige naam Huibert Adriaan Pieter Pols
Geboortedatum 1952
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederlandse
Werkzaamheden
Vakgebied Geneeskunde
Universiteit Erasmus Universiteit Rotterdam
Soort hoogleraar Gewoon hoogleraar
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Huibert Adriaan Pieter Pols (1952) is hoogleraar en Nederlands arts. Hij is als hoogleraar inwendige geneeskunde verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Pols was van 2013 tot 2018 rector van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Biografie[bewerken]

Huibert Pols studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en in 1977 slaagde hij aldaar voor zijn artsexamen.[1] In 1988 promoveerde hij aan diezelfde universiteit onder prof. dr. Jan Birkenhäger op het proefschrift Vitamin D action and regulation in bone cells. In 1983 kwam hij in dienst bij het AZR Dijkzigt. Zijn benoeming tot hoogleraar Inwendige Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgde in 1998. In 2000 werd hij benoemd tot afdelingshoofd van de afdeling Interne Geneeskunde.[2]

Op 1 oktober 2006 werd hij decaan van de faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (FGG) en vicevoorzitter van de Raad van bestuur van Erasmus MC.[3] Zijn benoeming tot rector magnificus volgde in 2013. Hij is getrouwd en vader van twee zoons.

Voorganger:
Henk Schmidt
Rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam
2013-2018
Opvolger:
Rutger Engels