ICTU

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De stichting ICTU (ICT Uitvoeringsorganisatie) is een Nederlandse organisatie voor de automatisering in overheidsdiensten die op 11 april 2001 werd opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. ICTU moet niet verward worden met de DICTU (Dienst ICT Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken).

Doelstelling[bewerken]

De doelstelling van de ICTU is om doelstellingen van overheden op ICT-gebied te realiseren. Dit doet zij door de overheden te helpen met het ontwikkelen van generieke ICT-producten. Nadat deze zijn opgezet, wordt een deel van deze producten overgedragen aan Logius om te worden beheerd.

Projecten[bewerken]

Een aantal producten die de ICTU heeft ontwikkeld zijn: DigiD, Burgerservicenummer, Landelijk Register Kinderopvang, GOVCERT.NL, PKIoverheid, 14+netnummer, Overheid.nl, de Digipoort en Digikoppeling.

Werkwijze[bewerken]

De ICTU wordt per opdracht gefinancierd door haar opdrachtgevers. Deze waren per februari 2010: de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jeugd en Gezin, Justitie, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Verkeer en Waterstaat, de Inspectieraad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Externe link[bewerken]