Joan Dogojo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joan Dogojo
Joan Dogojo (cropped).jpg
Volledige naam Joan Helen Dogojo
Land Suriname
Functie minister
Sinds 2013
Partij NDP
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Joan Helen Dogojo is een Surinaamse politicus voor de Nationale Democratische Partij (NDP). Van 2015 tot 2017 was ze minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en daarna tot 2018 van Sport- en Jeugdzaken.

Politiek[bewerken]

Dogojo werd lid van De Nationale Assemblée (DNA) doordat Rabin Parmessar op 21 juni 2013 minister van Openbare Werken werd en de DNA verliet. Dogojo stond namelijk bij de verkiezingen in 2010 op nummer 10 op de kieslijst van de MegaCombinatie in Paramaribo. Dogojo is ondervoorzitter van de NDP Jongerenraad. Eerder was zij jeugdparlementariër voor Paramaribo. Zij behaalde een Bachelor of Science en Master in Public Administration.

Dogojo is in het kabinet Bouterse-II minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geweest tot 1 februari 2017. Daarna was zij tot april 2018 minister voor Sport - en Jeugdzaken.

Maatschappelijke leven[bewerken]

Dogojo heeft zitting in de gemeenschappelijke raad van toezicht van de STVS/SRS. Zij was werkzaam op het Kabinet van de President. Ze heeft de titel Master in Public Administrations gehaald aan het FHR Lim A Po Instituut en aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname behaalde ze de titel Bachelor in Economie.[1]

Voorganger:
Alice Amafo
Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting
2015 - 2017
Opvolger:
Cristien Polak
Voorganger:
Faizal Abdoelgafoer
Minister van Sport- en Jeugdzaken
2017 - 2018
Opvolger:
Lalinie Gopal