Tik Tak (Plopsaland De Panne)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Kaatje zoekt eendje)
Tik Tak
Algemene informatie
Locatie Vlag van België Plopsaland De Panne
Themagebied Ketnet-zone
Soort attractie Rondvaart
Free Flow Boat Ride
Bouwer(s) MACK Rides
Status In gebruik
Opening 2000
Thematisering en muziek
Thema Tik Tak
Vorige locaties en/of namen
Kaatje-zone
Wizzy en Woppy-zone
Kaatje zoekt Eendje
De Vaat
Eigenschappen
Ritduur ± 5/6 min.
Aantal voertuigen 7 bootjes
Veiligheidsbeugel Geen
Capaciteit 6 personen per boot, waarvan maximum 4 volwassenen. Echter wordt aangeraden de boot met maximaal 4 personen te laden
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Tik Tak (voorheen Kaatje zoekt Eendje en De Vaat) is een waterattractie in de Ketnet-zone van Plopsaland De Panne in het Belgische De Panne. Het is een bootvaartattractie van het type Free Flow Boat Ride van de bouwer MACK Rides.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De attractie is gethematiseerd rond Tik Tak en maakt sinds 2022 samen met de #LikeMe Coaster deel uit van de vernieuwde Ketnet-zone.

In deze attractie gaan bezoekers mee door een aflevering van Tik Tak. Er zijn bewegene elementen in de vorm van onder andere boeken (overblijfselen van het vorige thema, Kaatje zoekt Eendje).

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Ingang van de attractie met de Kaatje thematisering.

De attractie werd in 2000 geopend in opdracht van Studio 100, in het eerste jaar na hun overname van het voormalige Meli Park.

Origineel heette de attractie De Vaat en was ze gethematiseerd naar de personages van de serie Wizzy en Woppy. Toen stonden ook verschillende poppen van desbetreffende personages rond de attractie en waren de bootjes blauwwit. Bezoekers stapten toen in aan de kant van de wachtrij, en stapten uit aan de andere kant. Vervolgens was er een brug over het station die de bezoekers naar de uitgang leidde.

In 2013 werd de Wizzy en Woppy-thematisering vervangen door het thema van Kaatje, werden de bootjes rood geverfd en werd een ingangspoort toegevoegd. Ook werd de brug over het station verwijderd, waardoor sindsdien de bezoekers aan dezelfde kant in- en uitstappen.

In mei 2022 werd het thema aangepast naar het televisieprogramma Tik Tak. De bootjes zijn nu verschillende, felle kleuren.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]