Karen Lynn Williams (diplomaat)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Karen Lynn Williams
Karen L. Williams official photo.jpg
Beroep politiek adviseur, ambassadeur
President Donald Trump
Voorganger Edwin Nolan
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Karen Williams is een Amerikaans diplomaat en voormalig politiek adviseur. Sinds 20 november 2018 is ze ambassadeur voor de Verenigde Staten in Suriname.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Williams behaalde haar bachelorgraad aan het Drury College in Springfield en vervolgens haar mastergraad aan het National War College in Washington D.C. Ze beheerst naast het Engels het Russisch, Bosnisch en Deens.

Ze begon haar loopbaan in de journalistiek in de staat Missouri. Hier werkte ze als hoofdredacteur voor Atwood Convention Publishing in Kansas City en voor het Springfield Business Journal.[1]

In 1991 ging ze aan de slag voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze werkte voor het US Information Agency en was daarnaast vooral op diplomatieke posten werkzaam, onder meer als transitiedirecteur in Kaboel (Afghanistan), pr-attaché in Asuncion (Paraguay), plaatsvervangend ambassadeur in Georgetown (Guyana), onderdirecteur van het Office of Caribbean Affairs, en attaché voor culturele zaken en informatie in Almaty (Kazachstan). Daarnaast werkte ze in eigen land voor het bureau voor contra-terrorisme en adviseur voor buitenlandse zaken op het Special Operations Command in Tampa, Florida. Sinds 2016 heeft ze de rang van Minister-Counselor en is ze senior adviseur van het Bureau of Political-Military Affairs.

In juli 2018 werd ze door Donald Trump genomineerd als ambassadeur van Suriname.[1] De senaat ondervroeg haar onder meer op of Hezbollah in Suriname aanwezig is, vanwege de veroordeling van Desi Bouterses zoon Dino.[2] Haar nominatie werd bevestigd op 11 oktober[3] en ze verkreeg de functie en bood op 20 november haar geloofsbrieven aan aan president Bouterse.[4] Ze volgde hiermee Edwin Nolan op die met pensioen ging.

Ambassadeur Williams komt schenking van computers overeen met Suriname's directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira
Zie de categorie Karen Lynn Williams (diplomat) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.