Karin Tanghe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Karin Tanghe
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 13 april 1957
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Karin Tanghe (Torhout, 13 april 1957) is een Vlaamse actrice.

In 1984 studeerde ze af aan de Studio Herman Teirlinck in de kleinkunstafdeling.

Als freelance actrice was ze actief in het theater en in televisieseries. Heel wat stukken bracht ze samen met regisseur en gedurende een tijd partner Dirk Tanghe, waaronder De getemde feeks, Nora en Zwijg kleine. In de herfst van 2012 stond ze nog in regie van Dirk Tanghe op de planken in zijn bewerking van De meeuw voor jeugdtheater HETPALEIS. Bij jeugdtheater Kopergietery speelde ze in onder andere Voetstappen in de nacht (in een regie van Eva Bal) en De Matrassenkoning (in een regie van Yahya Terryn en Olivier Roels).

Als televisieactrice is ze onder meer gekend van haar vertolking als Koningin Angina in de jeugdserie Kulderzipken en die van Margot Van Wijck in de telenovela Sara. Ze vertolkt de rol van Lea, de moeder van Tom Naegels in de verfilming van diens boek Los in de langspeelfilm Los van Jan Verheyen.

Ze speelde gastrollen in de televisieseries Buiten de zone (1994), Het hof van Assisen, De Kotmadam (Simonne), Heterdaad (Nicole Callens), Recht op Recht (Marijke Peeters), Sedes & Belli (Magda Caesar), Witse (Marleen Vanaecke), Rupel (Bea Steenlandt), De Kavijaks (Visverkoopster), Aspe (Viviane Blanckers), Flikken (Directrice in 1999, Lieve Mertens in 2004, Marianne Van Dijck, de partner van commissaris Nauwelaerts in 2006), de Anneliezen, F.C. De Kampioenen, Code 37, De Vijfhoek (Yvonne in 2012), in de jeugdserie Zingaburia (Mamsiepamsie in 2012), in Familie (Isabelle De Groot in 2014-2015) en in Thuis (Veerle Vanhoof in 2014, 2015, 2017 en 2019).

Zij was de partner van toneelregisseur Dirk Tanghe en is moeder van acteur Wietse Tanghe en filmmaker Sjoerd Tanghe.