Nonkels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nonkels
Genre Comedyserie
Speelduur ca. 30 minuten
Regie Jelle Gordyn
Scenario Jelle De Beule
Koen De Poorter
Rik Verheye
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Hilde De Laere
Peter Ceustermans
Productiebedrijf Woestijnvis
FBO
Play4
Telenet
Uitzendingen
Start 11 mei 2022
Afleveringen 8
Seizoenen 1
Zender Play4
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Nonkels is een Vlaamse comedyserie geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter. De serie gaat over drie West-Vlaamse broers, gespeeld door De Beule, Verheye en Wim Willaert, die samen met hun gezinnen onverwachts bezoek krijgen van de Kameroense vluchteling Innocent, gespeeld door Blaise Afonso.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De serie draait om drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd: Willy, Luc en Pol Persyn. Hoewel de broers met hun respectievelijke gezinnen in vrede met elkaar leven en tevens elkaars buren zijn, staan ze elk anders in het leven. Willy is als handelaar in kunstgras de meest succesvolle van de drie en woont samen met zijn veel jongere echtgenote Delphine in een chique villa. Pol, een simpele ziel die bij het bedrijf van Willy tewerkgesteld is, is daarentegen alleenstaand en woont nog steeds in het ouderlijk huis van de familie Persyn. Luc is dan weer werkloos en ligt behoorlijk onder de knoet bij zijn echtgenote Carine, aan wiens dominantie hij zonder veel succes tracht te ontkomen door zich bezig te houden met een vliegtuigsimulator. Zijn volwassen dochter Anke is inmiddels verloofd met de veel oudere vrouw Fabienne.

Het leven van de familie Persyn wordt compleet overhoop gehaald als tijdens een familiefeest ter ere van Carines verjaardag de Kameroense vluchteling Innocent Dipanda bij Luc en Carine aanbelt. Luc blijkt al een geruime tijd via brieven met Innocent te corresponderen en heeft daarin terloops vermeld dat Innocent altijd welkom zou zijn bij hem, echter zonder de bedoeling dat Innocent ook effectief naar België zou komen. Omdat ze hem echter ook niet weg willen sturen, laat Pol Innocent bij hem intrekken en besluit de familie tegen wil en dank om hem in hun midden op te nemen. Op die manier zorgt Innocent voor de nodige opschudding in het vastgeroeste leven van de familie.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Wim Willaert Pol Persyn
Jelle De Beule Luc Persyn
Rik Verheye Willy Persyn
Blaise Afonso Innocent Dipanda
Isabelle Van Hecke Carine
Emilie De Roo Delphine
Silke Thorrez Anke Persyn
Anne Denolf Fabienne

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Titel Gastrollen
1 Suupraais Femke Heijens (Vicky Dockx), Manu Van Acker (Pascal)
2 Bakbanaan Julie Delrue (Sandrine), Bert Janssens, Manu Van Acker (Pascal), Steven Mahieu (Rudolf), Martine Jonckheere (kapster)
3 Mammie Louise Bergez (Kimberly), Wim Opbrouck (Christian), Marijke Pinoy (Mammie)
4 Gunther Jan Vergote (Wilfried), Karin Tanghe (mevr. Dubrulle)
5 Sorry William Boeva (klein krapuul), Greet Verstraete (klante), Manu Van Acker (Pascal), Piet De Praitere (Filip Vansteenkiste), Louise De Bisschop (klante), Dries Heyneman (Frank Uyttersprot)
6 Brussel Maya Albert (security), Oumar Diolo (Aristide), Jan Hammenecker (ambtenaar), Darya Gantura (ambtenaar)
7 Innocent moet blijven! Ilse de Koe (reporter WTV), Bram Verrecas (cameraman WTV), Gunter Lamoot (Gino), Manu Van Acker (Pascal)
8 Aubergine et tartine Lieven Gheysen, Wim Opbrouck (Christian), Manu Van Acker (Pascal), Tom Vermeir (Ivan), Tom Ternest (agent), Günther Lesage (agent), Koen De Poorter (agent), Gunter Lamoot (Gino)

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]