Koen De Poorter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Koen De Poorter
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Merelbeke, 30 december 1977
Land België
Werk
Genre(s) Cabaret
Beroep Stand-upcomedian
Act(s) Neveneffecten
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Koen De Poorter (Merelbeke, 30 december 1977) is een Vlaamse tv-maker die vooral bekend is als lid van de cabaretgroep Neveneffecten. Met hen stond hij ook op de planken met de show Zinloos Geweldig, waarvan later ook een dvd uitkwam met enkele extra's.

Sinds september 2005 werkt hij bij Woestijnvis waar hij met Neveneffecten het gelijknamige programma Neveneffecten en, in samenwerking met Bart De Pauw, Willy's en Marjetten maakte. Tevens schreef hij mee aan de tweede reeks van Het Geslacht De Pauw waarin hij ook enkele gastrollen vertolkte als Najib 'monkeyballs' (reeks 2, aflevering 7 en 8) en de man in het opgerolde tapijt (reeks 2, aflevering 9).

In 2005 schreef Koen De Poorter het verhaal voor het prentenboek STAD van Pieter Gaudesaboos. In het voorjaar van 2009 toerde hij samen met de rest van de comedygroep Neveneffecten en The Lunatic Comedy Club doorheen Vlaanderen met hun improvisatieshow Te lui en niet bekend genoeg.

Van januari tot februari 2011 was hij te zien in het programma Basta, de nieuwste creatie van de mannen van Neveneffecten.

Tot september 2014 werkte hij voor het weekblad Humo. Hij kreeg in 2014 een rol in het televisieprogramma De Ideale Wereld.