Kees van Ekris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kees van Ekris
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 1972
Geboorteplaats Veenendaal, Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederlandse
Kerkelijke functie
Kerkgenootschap Protestantse Kerk in Nederland
Ambt Predikant
Overig
Leer Theologie
Publicaties Dialoog, dans en duel
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Cornelis Marius Adrianus (Kees) van Ekris (Veenendaal, 1972) is een Nederlands theoloog en predikant.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Van Ekris studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente en theologie aan de Universiteit van Utrecht. Hierna vertrok hij naar Indonesië waar hij gedurende vijf jaar werkte als zendingspredikant voor de Gereformeerde Zendingsbond. Toen hij weer terugkeerde naar Nederland werd hij predikant in de Pieterskerk in Breukelen en in de wijkgemeente Bethel in Zeist.

Van Ekris promoveerde in 2008 cum laude op het proefschrift Making See. A Grounded Theory about the prophetic dimension of preaching. Hij is sinds 2018 docent homiletiek aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

Van Ekris werkt mee aan de sinds 2018 bestaande dagelijkse bijbelpodcast Eerst Dit, grotendeels gemaakt door een redactieteam van vier mensen, twee van de EO en twee namens de IZB. De podcast wordt door wisselende en vaste sprekers verzorgd. Naast Kees van Ekris is dat onder anderen Hans Visser. Op 25 juli 2023 hadden luisteraars de podcasts 25 miljoen keer afgespeeld. Op die datum waren er al ruim 1.300 podcastafleveringen geproduceerd. Van Ekris schrijft daarnaast columns voor het Nederlands Dagblad. In oktober 2023 werd hij benoemd tot Theoloog des vaderlands.[1][2][3]

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

  • (2022) Dialoog, dans en duel
  • (2022) Moderne profeten
  • (2022) Moderne profeten: ware woorden

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]