Kenny Dies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kenny Dies
South Park-aflevering
Afleveringsnummer #513 (78)
Verscheen 5 december 2001
South Park - Seizoen 5
20 juni 2001 – 12 december 2001
 1. Scott Tenorman Must Die
 2. It Hits the Fan
 3. Cripple Fight
 4. Super Best Friends
 5. Terrance and Phillip: Behind the Blow
 6. Cartmanland
 7. Proper Condom Use
 8. Towelie
 9. Osama Bin Laden Has Farty Pants
 10. How to Eat with Your Butt
 11. The Entity
 12. Here Comes the Neighborhood
 13. Kenny Dies
 14. Butters' Very Own Episode
Seizoen 4 Seizoen 6
Lijst van afleveringen

Kenny Dies is aflevering 78 (#513) van de animatieserie South Park. In Amerika werd de aflevering voor het eerst uitgezonden op 5 december 2001.

De aflevering kan opmerkelijk worden genoemd, omdat Kenny McCormick in deze aflevering voor het eerst voor een lange tijd overlijdt. Voorheen ging hij bijna iedere aflevering dood, om de volgende aflevering weer gewoon op te duiken. Dit is ook de eerste aflevering waarin Kenny's dood serieus wordt genomen. Seizoen 6 staat zelfs voor een deel in het teken van Kenny, wiens ziel uiteindelijk in Eric Cartman terechtkomt omdat hij de as van Kenny in de aflevering "A Ladder To Heaven" opdrinkt.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Een truck, volgeladen met foetussen, verongelukt en de lading wordt gestolen door Cartman, die hoopt de foetussen door te kunnen verkopen.

Ondertussen ligt Kenny in het ziekenhuis met de ziekte van Duchenne. Het is duidelijk dat zijn dood een stuk permanenter zal zijn dan normaal, want de dood is een van de belangrijkste gebeurtenissen in de afleveringen en het is duidelijk dat Kyle en Stan het erg moeilijk hebben met hun ernstig zieke vriend.

Stan wil zijn vriend niet dood zien gaan, maar besluit uiteindelijk - mede dankzij de woorden van Chef - toch naar zijn vriend te gaan. Daar blijkt echter dat Kenny al is overleden. Als hij ook nog eens hoort dat Kenny's laatste woorden "Waar is Stan?" waren, voelt hij zich schuldig en een slechte vriend. Dit blijkt echter Cartman te zijn, die zich nauwelijks bekommert om Kenny's dood maar zich bezig heeft gehouden met stamcellen en zo een "Shakey's Pizza" heeft gekloond.

Kenny's dood[bewerken]

Kenny overlijdt uiteindelijk aan de ziekte van Duchenne. Hierdoor zie je hem de volgende aflevering niet, sterker nog, hij keert pas in de laatste aflevering van seizoen 6 terug.