Cartmanland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cartmanland
South Park-aflevering
Afleveringsnummer #506 (71)
Verscheen 11 juli 2001
South Park - Seizoen 5
20 juni 2001 – 12 december 2001
 1. Scott Tenorman Must Die
 2. It Hits the Fan
 3. Cripple Fight
 4. Super Best Friends
 5. Terrance and Phillip: Behind the Blow
 6. Cartmanland
 7. Proper Condom Use
 8. Towelie
 9. Osama Bin Laden Has Farty Pants
 10. How to Eat with Your Butt
 11. The Entity
 12. Here Comes the Neighborhood
 13. Kenny Dies
 14. Butters' Very Own Episode

Seizoen 4 Seizoen 6
Lijst van afleveringen

Cartmanland is aflevering 71 (#506) van de animatieserie South Park. In Amerika werd de aflevering voor het eerst uitgezonden op 25 juli 2001.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Als Cartman van zijn overleden grootmoeder $1.000.000 erft, besluit hij daarmee te kopen wat hij altijd al wilde hebben: zijn eigen pretpark. Er mag echter niemand naar binnen, alleen Cartman zelf. Hij heeft namelijk een enorme hekel aan de wachtrijen die je overal in parken vindt. Ondertussen heeft Kyle een aambei en dit, samen met Cartmans geluk, doet hem zijn geloof in God verliezen. Als hij samen met Stan Cartmanland probeert binnen te glippen, prikt Kyle zijn aambei aan een van de punten van het hek, waardoor hij naar het ziekenhuis moet en in ernstige toestand verkeert.

Omdat Cartman steeds meer mensen moet aannemen (beveiligingsagenten, mecaniciens, etc.) en dus ook salaris moet betalen moet hij steeds meer mensen toelaten in zijn park. Uiteindelijk moet hij 816 mensen toelaten in zijn park en dat zorgt ervoor dat Cartmans nachtmerrie werkelijkheid wordt: overal ontstaan rijen en overal is het druk. Daarom besluit hij het park weer terug te verkopen. Hij raakt zijn geld echter kwijt aan de Internal Revenue Service en een rechtszaak die is aangespannen door de ouders van Kenny, omdat hun zoon is overleden in het park. Cartman wil het park weer terugkopen om zijn schulden te kunnen betalen, maar dat wil de eigenaar niet en Cartman raakt gefrustreerd.

Kyle lijkt de strijd te verliezen en belandt in coma. Dan heeft Stan een idee; hij laat Kyle naar Cartmanland brengen, waar Cartman zich nog steeds gefrustreerd en miserabel voelt. Als gevolg hiervan ontwaakt Kyle weer en na het zien van Cartmans miserie realiseert hij zich dat er tóch een God is.

Kenny's dood[bewerken]

 • Kenny wordt gespietst door een laag hangende buis tijdens een ritje in een mijntreinachtbaan.