Kissyfur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kissyfur
Genre Tekenfilm
Bedenker Phil Mendez
Originele stemmen R.J. Williams
Ed Gilbert
Nederlandse stemmen Bart de Graaff
Bram van der Vlugt
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Productie
Producent Jean Chalopin
Andy Heyward
Uitzendingen
Start 6 september1986
Einde 28 februari 1987
Afleveringen 46
Seizoenen 2
Zender Vlag van Verenigde Staten NBC
Vlag van Nederland NCRV
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Kissyfur is een Amerikaanse tekenfilmserie uit de jaren tachtig, die werd geproduceerd door DIC Entertainment. De serie verhaalde over het ontsnapte circusbeertje Kissyfur en was gebaseerd op een special van de televisiezender NBC, genaamd Kissyfur: Bear Roots. In Nederland werd het uitgezonden door de NCRV.

Het programma draait om de avonturen van Kissyfur en zijn vader Guus, die voorheen bij het circus werkten. Op een dag ontspoort de trein waarin de circusdieren worden vervoerd en grijpen vader en zoon hun kans om te ontsnappen. Ze belanden in een moeras in het zuiden van de Verenigde Staten, waar ze een nieuw leven opbouwen. De twee beren wenden de vaardigheden die ze in de mensenwereld hebben opgedaan aan om een klein watertaxibedrijf op te zetten. Daarnaast doen ze hun best om hun nieuwe vrienden, de overige moerasdieren, te beschermen tegen Fred en Marie, twee alligators die azen op hun kroost.

Voor de Nederlandse nasynchronisatie nam Bart de Graaff de stem van Kissyfur voor zijn rekening; vader Guus werd ingesproken door Bram van der Vlugt. Overige stemmen waren onder meer van Simone Kleinsma, Paul Gieske, Maria Lindes en Frits Lambrechts.