LDV Maxus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
LDV Maxus

De LDV Maxus is een type bestelbus van de inmiddels failliet verklaarde fabriek LDV uit Birmingham, Engeland. De productiejaren waren van 2004 tot eind 2009. De Maxus is opgebouwd uit diverse onderdelen van verschillende autofabrikanten. Zo heeft Opel een aandeel in deze bestelbus, maar ook Daewoo en Bosch.

De bus verschilt qua uiterlijk compleet met zijn voorgangers, de LDV Pilot, de Cub en de Convoy. De kilometerteller, temperatuurmeter, brandstofmeter en toerenteller zijn centraal in het dashboard geplaatst. De auto heeft onder meer standaard elektrische en verwarmbare spiegels, airbags, en een radio-/CD-speler. In de motorruimte hangt een 2.5 l common-rail dieselmotor 16V met een vermogen van 95 pk, een motor die ook in de Chrysler Voyager zit. Kenmerkend is de turbo-fluit die bij 2000 toeren goed hoorbaar is.

In 2005 is de Maxus in Engeland uitgeroepen tot Van Of The Year 2005. Ook kreeg de bestelbus de nominatie van Minivan Of The Year en Combi Of The Year 2005 toegereikt. De Engelse overheid heeft orders gegeven aan LDV voor de politie en de posterijen. Speciale bedrijven bouwden de Maxus bestelbussen om naar wensen van klanten.

In 2006 heeft de Russische Groep GAZ 180 miljoen pond in het bedrijf gestoken om een doorstart te maken, nadat het in de problemen kwam. LDV leek gered te zijn, maar door de recessie kwam er eind 2009 een einde aan de productie van de bestelbussen van LDV. LDV zou worden overgenomen door een fabrikant in Kuala Lumpur, Weststar LDV. Maar ook deze overname ging niet door. Daarna was er een investeerder van de Britse telefoonmaatschappij British Telecom die er brood in zag om de 850 werknemers hun baan te laten behouden, maar ook dit plan ging van tafel. Zodoende is LDV nu voorgoed verleden tijd. Klanten die een LDV Maxus gekocht hebben voor de faillietverklaring zitten nu met de garantiebepalingen. Deze zullen door de dealers, in overleg, worden overgenomen.

De LDV groep heeft wel een elektrische Maxus ontworpen. Deze heeft dezelfde vormgeving als de dieselvariant.

Begin 2010 is begonnen met het leeghalen van de fabriek in Birmingham. Alle machines, computers, mallen en onderdelen worden verscheept naar China, in de hoop dat LDV daar een nieuwe start kan maken. Het fabrieksgebouw van de LDV is inmiddels met de grond gelijk gemaakt voor andere projecten.