La Tortuga

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Dit artikel gaat over het eiland La Tortuga bij Venezuela. Voor andere betekenissen, zie de Tortuga.
La Tortuga
Eiland van Venezuela
Caribbean - Tortuga.PNG
Locatie
Land Venezuela
Eilandengroep Kleine Antillen
Locatie Caribische Zee
Algemeen
Oppervlakte 156,6 km²
Inwoners seizoensarbeiders
Lengte 25 km
Breedte 6 km
Hoogste punt Altos de Chaguarama (40 m)
Detailkaart
Mapa isla la tortuga.svg
Foto's
Isla La Tortuga Dep Fed Venezuela 1.jpg

La Tortuga is een eiland dat behoort tot Venezuela (Zuid-Amerika) en ligt ten westen van Isla Margarita. Bij het hoofdeiland horen nog drie kleinere onbewoonde eilanden, waaronder Cayo Herradura en Los Tortugillos. La Tortuga valt onder de Federale gebieden.

Ontdekking[bewerken]

La Tortuga is in 1499 ontdekt door Alonso de Ojeda. Tijdens zijn tweede reis, die hij samen met Amerigo Vespucci maakte, noemde deze laatste het eiland La Tortuga, omdat er veel schildpadden op het eiland waren.

Piraten[bewerken]

Hoewel we dit eiland niet moeten verwarren met het bekende pirateneiland Tortuga bij Haïti, zijn er ook op La Tortuga wel piraten geweest. Zo heeft Henry Morgan op dit diverse rooftochten naar de kust van Venezuela voorbereid.

Nederlands fort[bewerken]

In 1668 hadden de Nederlanders er een sterk beschermd fort neergezet in de buurt van een natuurlijke haven. De Nederlanders waren vooral geïnteresseerd in de zoutpannen op het eiland.

Schatgraven[bewerken]

In de revolutiedagen met Simón Bolívar werden hier schatten verstopt van rijke Spaanse families met als reden om hier hun laatste kostbare goederen op te slaan en veilig te stellen. Hier liggen grote ankers en enkele jaren terug is hier nog een houten kist met zilver gevonden door lokale vissers.

Zoetwatergrotten[bewerken]

Het is het enige Venezolaanse eiland waar zoetwater aanwezig is in natuurlijke grotten.

Onbewoond eiland[bewerken]

Vandaag de dag is het een verlaten eiland waar alleen vissers leven in het kreeftseizoen, vooral de zuidkust van het eiland heeft mooie baaien en een mooi landschap, uniek in het Caraïbisch gebied. Aan de zuidkust van het eiland liggen de mooiste baaien waar nog weinig mensen zijn geweest.